Sastojci:

  • 450 g mlevenog pilećeg mesa
  • 80 g blanširanog bademovog brašna
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice belog luka u prahu
  • ½ kašičice luka u prahu
  • 1 jaje, lagano umućeno
  • 170 g šunke, isečene na jednake komade
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika putera
  • 180 ml pilećeg bujona
  • 1 kašičica senfa
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • 240 ml seckanog kačkavalja
  • 1 prstohvat bibera
  • 2 kašike mlevenog svežeg peršuna

Recept za kordon blu kuglice:

Kako biste napravili kordon blu kuglice, pomešajte piletinu, bademovo brašno, so, beli luk u prahu, luk u prahu i jaje u posudi. Napravite kuglicu od većeg prstohvata pileće mešavine, i to oko kocke šunke, pa stavite na tanjir. Ponovite sa preostalom mešavinom piletine i šunkom, dok ne napravite ukupno 20 kuglica.

Zagrejte ulje u velikom tiganju na jačoj vatri. Pržite kuglice sa jedne strane 3 minuta, okrenite i pržite još 3-4 minuta. Prebacite ćufte na tanjir.

Vratite tiganj na srednju vatru i istopite puter. Umutiti pileći bujon i senf, ostavite da krčka 3 do 4 minuta. Umešajte pavlaku za kuvanje i umutite dok sos ne počne da ključa. Dodajte kačkavalj, dok se potpuno ne rastopi.

Vratite kuglice u tiganj i dinstajte dok se sos malo ne zgusne, 3 do 4 minuta. Začinite biberom i peršunom. Servirajte odmah. Sos će se dodatno zgusnuti kada se ohladi. Možda ćete želeti da napravite i kordon blu zapečen u rerni sa hlebom od kiselog testa.

Pročitajte kako se pravi piletina kordon blu sa slatkim i začinjenim sosom

BONUS VIDEO

Instagram/sara.haven Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom

StvarUkusa