Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 crni luk, isečen na kockice
  • 6 čenova belog luka, vrlo sitno iseckanih
  • 450 g belog pasulja
  • 950 ml vode
  • 1 povrtna kocka
  • 2 grančice svežeg ruzmarina ili 1 kašika osušenih listova ruzmarina
  • 1/2 kašičice bibera, ili po ukusu
  • 3-4 kašike svežeg limunovog soka
  • ½ kašičice morske soli, plus još po ukusu
  • 2-4 kašike maslinovog ulja, za ukras

Recept za kuvani beli pasulj sa ruzmarinom i malo limunovog soka:

Kako biste napravili pasulj, prvo ga noć pre toga natopite barem tokom 8 sati. Procedite ga sutradan. U šerpu sipajte ulje, pa ubacite seckani crni i beli luk. Dobro promešajte i pržite dok luk ne postane providan, 4-5 minuta. Dodajte pasulj, vodu, bujon, grančice ruzmarina i biber, pa dobro promešajte.

Kada ste skuvali pasulj, izvadite stabljike ruzmarina i umešajte svež limunov sok i morsku so. Dodajte još limunovog soka, soli i bibera po ukusu. Prebacite pasulj u činije i ukrasite sa malo maslinovog ulja, kriškama limuna i grančicama ruzmarina. Možda ćete želeti da napravite i palentu sa pasuljem i blitvom.

Pročitajte i kako se pravi zapečeni posni prebranac

BONUS VIDEO

Instagram/evalongoria Posni čili po receptu Eve Longorije

StvarUkusa