Sastojci:
- 2 kašičice putera
- 230 g šampinjona
- 60 g seckane zelene paprike
- 2 kašike seckanog crnog luka
- 300 ml vode
- 160 g belog pirinča
- 1 kašičica pilećeg bujona u granulama
- ⅛ kašičice soli
- 1 prstohvat belog luka u prahu
- 1 prstohvat mlevenog crnog bibera
Recept za pilav sa pečurkama:
Kako biste napravili ovaj pilav, rastopite puter u šerpi na srednjoj vatri. Dodajte pečurke, papriku i luk. Kuvajte i mešajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Umešajte vodu, pirinač, granule bujona, so, beli luk u prahu i biber, pa pustite da proključa.
Smanjite toplotu na nisku, poklopite i kuvajte dok se tečnost ne upije i pirinač omekša, 14 do 16 minuta. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i gurmanski pilav sa mlevenim mesom.
Pročitajte kako se pravi pilav sa leblebijama i tikvicama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka