Sastojci:

  • 2 kašičice putera
  • 230 g šampinjona
  • 60 g seckane zelene paprike
  • 2 kašike seckanog crnog luka
  • 300 ml vode
  • 160 g belog pirinča
  • 1 kašičica pilećeg bujona u granulama
  • ⅛ kašičice soli
  • 1 prstohvat belog luka u prahu
  • 1 prstohvat mlevenog crnog bibera

Recept za pilav sa pečurkama:

Kako biste napravili ovaj pilav, rastopite puter u šerpi na srednjoj vatri. Dodajte pečurke, papriku i luk. Kuvajte i mešajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Umešajte vodu, pirinač, granule bujona, so, beli luk u prahu i biber, pa pustite da proključa.

Smanjite toplotu na nisku, poklopite i kuvajte dok se tečnost ne upije i pirinač omekša, 14 do 16 minuta. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i gurmanski pilav sa mlevenim mesom.

Pročitajte kako se pravi pilav sa leblebijama i tikvicama

BONUS VIDEO

Kurir televizija Majka i snajka prave pilav i vitaminsku salatu: Jednostavno, brzo i ukusno

StvarUkusa