Sastojci:
- 400 g mlevenog svinjskog mesa
- 3 glavice crnog luka
- 3 velike šargarepe
- 3 kašike ulja
- 300 g pirinča
- so i biber, po ukusu
- veći prstohvat karija
- mešavina suvih začina
- pileća kocka za supu
- voda
Recept za gurmanski pilav sa mlevenim mesom:
Kako biste napravili ovaj pilav prvo iseckajte na sitno luk i šargarepu. Zagrejte ulje u tiganju i ubacite ih da se proprže, a zatim dodajte mleveno meso i začinite po želji.
U sve to dodajte pirinač, i mešajte dok pirinač ne postane staklast, a zatim prelijte sa 500 ml vode i ubacite pileću kocku za supu, pa poklopite.
Smanjite vatru na ringli i ostavite da krčka, dok se ne upije voda. Dodajte so i mešavinu suvih začina, pa ostavite poklopljeno par minuta.
Uključite rernu na 180 stepeni pa zapecite oko 20 minuta. Izvadite iz rerne, ohladite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i pilav sa leblebijama i tikvicama za lagani ručak.
Pročitajte kako se pravi brzinski pilav sa piletinom, šargarepom i lukom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem