Sastojci:

  • 400 g mlevenog svinjskog mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 velike šargarepe
  • 3 kašike ulja
  • 300 g pirinča
  • so i biber, po ukusu
  • veći prstohvat karija
  • mešavina suvih začina
  • pileća kocka za supu
  • voda

Recept za gurmanski pilav sa mlevenim mesom:

Kako biste napravili ovaj pilav prvo iseckajte na sitno luk i šargarepu. Zagrejte ulje u tiganju i ubacite ih da se proprže, a zatim dodajte mleveno meso i začinite po želji.

U sve to dodajte pirinač, i mešajte dok pirinač ne postane staklast, a zatim prelijte sa 500 ml vode i ubacite pileću kocku za supu, pa poklopite.

Smanjite vatru na ringli i ostavite da krčka, dok se ne upije voda. Dodajte so i mešavinu suvih začina, pa ostavite poklopljeno par minuta.

Uključite rernu na 180 stepeni pa zapecite oko 20 minuta. Izvadite iz rerne, ohladite i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i pilav sa leblebijama i tikvicama za lagani ručak.

Pročitajte kako se pravi brzinski pilav sa piletinom, šargarepom i lukom

BONUS VIDEO

instagram/zalogaj_mr Kako se prave pilav i domaća supa

StvarUkusa