Ponekad su neka jednostavna jela tako dobra i pogodna za one dane kada nam se ne jede neka teška hrana, za koju nam je potrebno dosta vremena da se napravi.
Sastojci:
1 srednje pile
1 glavica crnog luka
1 srednja šargarepa
300 g pirinča
so
ulje
mleveni biber
Priprema:
Pile oprati, očistiti i iseći na komade. U veći lonac staviti isečene komade piletine i staviti da se kuva. Na zagrejanom ulju izdinsti sitno iseckanu glavicu crnog luka i sitno iseckanu šargarepu. Dodati očišćen i opran pirinač i sve još malo krčkati. Supom (tečnošću) u kojoj se kuva pile nalivati pirinač povremeno, dok ne bude upola kuvan i mekan. Posoliti i pobiberiti po ukusu i promešati. Izdinstani pirinač sa povrćem prebaciti u vatrostalnu činiju, naliti sa još malo supe iz lonca i poređati komade kuvane piletine. Staviti u rernu zagrejanu na 200°C da se lepo zapeče, dok ne porumeni. Nekih 20 minuta.
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Šarani kolač sa čokoladom i višnjama
Najbrža salata od kuvanih jaja
Kolač sa kokosom i filom od malina
Savršen pileći suvlaki sa sosom i povrćem