Idealan recept za sve gurmane.
Sastojci:
1 kg pilećeg filea
300 g pečenice
300 g kačkavalja
300 g slanine
so
biber
začini po ukusu (mlevena crvena paprika, kari, peršun, mirodjija...)
maslinovo ulje
maslac po potrebi
Priprema:
Pileći file samo blago istucite, da postane nešto tanji, kako bi se fino i lako rolalo. Začine pomešajte, pa uvaljajte svaki file.
Na istanjenom i začinjenom pilećem fileu stavite red pečenice, zatim red kačkavalja. Umesto pečenice i kačkavalja, možete koristiti suhomesnato i sir po izboru. Samo birajte kvalitetnije.
Sada pažljivo urolajte file, pa umotajte u slaninicu. Slaninicu obmotajte tako da zatvorite ivice i obmotajte oko cele rolnice. Ako je potrebno, rolnicu probodite čačkalicom da sve stoji na mestu.
Ređajte na blago nauljen pleh, najbolje maslinovim uljem. Poređajte rolnice, pa preko svake rolnice stavite komadić maslaca.
Pecite na 180°C oko pola sata, sad sve zavisi od jačine vaše rerne. Nakon nekih 20 minuta proverite kako napreduje.
Gotove rolnice izvadite, pa poslužite odmah uz dobru salatu i neki preliv, na primer od jogurta i začina, ili uz pavlaku, kečap.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom