Idealan recept za sve gurmane.

Sastojci:

1 kg pilećeg filea

300 g pečenice

300 g kačkavalja

300 g slanine

so

biber

začini po ukusu (mlevena crvena paprika, kari, peršun, mirodjija...)

maslinovo ulje

maslac po potrebi

Priprema:

Pileći file samo blago istucite, da postane nešto tanji, kako bi se fino i lako rolalo. Začine pomešajte, pa uvaljajte svaki file.

Na istanjenom i začinjenom pilećem fileu stavite red pečenice, zatim red kačkavalja. Umesto pečenice i kačkavalja, možete koristiti suhomesnato i sir po izboru. Samo birajte kvalitetnije.

Sada pažljivo urolajte file, pa umotajte u slaninicu. Slaninicu obmotajte tako da zatvorite ivice i obmotajte oko cele rolnice. Ako je potrebno, rolnicu probodite čačkalicom da sve stoji na mestu.

Ređajte na blago nauljen pleh, najbolje maslinovim uljem. Poređajte rolnice, pa preko svake rolnice stavite komadić maslaca.

Pecite na 180°C oko pola sata, sad sve zavisi od jačine vaše rerne. Nakon nekih 20 minuta proverite kako napreduje.

Gotove rolnice izvadite, pa poslužite odmah uz dobru salatu i neki preliv, na primer od jogurta i začina, ili uz pavlaku, kečap.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: receptopedija.com