Napravite i vi sočnu pljeskavicu uz pomoć našeg recepta.
Sastojci:
700 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 jaje
3 kašike prezli
So
biber
suvi biljni začin
mlevena crvena paprika
Priprema:
Mleveno meso sipajte u odgovarajuću posudu. Napravite malo udubljenje, pa u to udubljenje dodajte jedno jaje, prezle, začine i crni luk. Luk prethodno izrendajte, ili još bolje izgnječite. Ne preterujte sa lukom, na ovu količinu mesa biće dovoljna jedna manja ili srednja glavica.
Kada dodate sve sastojke mesu, počnite sa mešenjem kao kada mesite testo. Potrebno je da se svi sastojci dobro sjedine i da se napravi kompaktna smesa.
Da vam se meso ne bi lepilo za ruke, pre nego što počnete nauljite ih sa malo maslinovog ili običnog ulja.
Od dobijene smese sada oblikujte loptice, koje ćete kasnije blago pritisnuti tako da liče na pljeskavice. Znate već oblik, pa tako i oblikujte.
Preporučujem debljinu do 50 mm, kako bi mogle fino da se ispeku, tako da ne budu tanke, ali ni previše debele. Lepo oblikujte tako da ivice budu zaobljene i glatke.
E, kada napravite sve pljeskavice, složite ih na odgovarajući tanjir ili tacnu, prekrijte folijom, pa ostavite da odstoje u frižideru par sati. Najmanje pola sata, a najviše preko noći.
To je bitno jer će tako sastojci fino da se povežu, a meso će da upije miris luka i začina. Ako žurite značiće i tih pola sata, ali bolje je ako pljeskavice spremite dan ranije.
Kada pljeskavice dovoljno odstoje u frižideru, vadite ih i pecite, odnosno pržite na način koji vam odgovara.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem