Sastojci:
Za korpice:
- 120 g brašna
- 120 g kukuruznog brašna
- so, po ukusu
- 1 kašičica ulja
- ulje za prženje
- malo vode
Za fil:
- 100g g belog mesa
- 1/4 crvene paprike
- 1/4 zelenz paprike
- 1/2 crnog luka
- 1 kašičica bibera u prahu
- so, po ukusu
- 1 kašika ulja
- 3 kašike majoneza
- paradajz sos
Pogledajte kako se prave:
Recept za korpice sa belim mesom i paprikama:
Kako biste napravili korpice sipajte brašno i kukuruzno brašno u činiju, pa dodajte so i kašičicu ulja. Nastavite da dodajete po malo vode i mesite, dok ne dobijete meko testo. Od testa otkidajte male komadiće i pravite loptice pa ih oklagijom razvaljajte u disk. Svaki disk ubacite u modlicu za korpe a višak testa isecite. Unutrašnjost izbockajte viljuškom.
U tiganj sipajte ulje za prženje. Ubacite modlicu sa testom i pržite. Skinite modlicu i nastavite da pržite korpicu dok ne dobije zlatnu boju. Nakon toga počnite da pripremate fil. Iseckajte zelenu i crvenu papriku sitno, kao i luk. Iseckajte na kockice i belo meso. Ubacite ga u tiganj sa malo ulja.
Mesu dodajte so i biber pa pržite. Nakon toga ubacite luk i paprike i mešajte 2-3 minuta. Ubacite i malo listova korijandera, po želji i promešajte. Filu dodajte majonez i promešajte. U korpice ubacite po kašiku paradajz sosa, a zatim ih punite filom. Ukrasite trakama crvene i zelene paprike tako što ćete ih saviti iznad korpice poput drške. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće slavske korpice sa piletinom.
Pročitajte kako se prave korpice od krompira punjene mlevenim mesom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese