Sastojci:

Za korpice:

  • 120 g brašna
  • 120 g kukuruznog brašna
  • so, po ukusu
  • 1 kašičica ulja
  • ulje za prženje
  • malo vode

Za fil:

  • 100g g belog mesa
  • 1/4 crvene paprike
  • 1/4 zelenz paprike
  • 1/2 crnog luka
  • 1 kašičica bibera u prahu
  • so, po ukusu
  • 1 kašika ulja
  • 3 kašike majoneza
  • paradajz sos

Pogledajte kako se prave:

Recept za korpice sa belim mesom i paprikama:

Kako biste napravili korpice sipajte brašno i kukuruzno brašno u činiju, pa dodajte so i kašičicu ulja. Nastavite da dodajete po malo vode i mesite, dok ne dobijete meko testo. Od testa otkidajte male komadiće i pravite loptice pa ih oklagijom razvaljajte u disk. Svaki disk ubacite u modlicu za korpe a višak testa isecite. Unutrašnjost izbockajte viljuškom.

U tiganj sipajte ulje za prženje. Ubacite modlicu sa testom i pržite. Skinite modlicu i nastavite da pržite korpicu dok ne dobije zlatnu boju. Nakon toga počnite da pripremate fil. Iseckajte zelenu i crvenu papriku sitno, kao i luk. Iseckajte na kockice i belo meso. Ubacite ga u tiganj sa malo ulja.

Mesu dodajte so i biber pa pržite. Nakon toga ubacite luk i paprike i mešajte 2-3 minuta. Ubacite i malo listova korijandera, po želji i promešajte. Filu dodajte majonez i promešajte. U korpice ubacite po kašiku paradajz sosa, a zatim ih punite filom. Ukrasite trakama crvene i zelene paprike tako što ćete ih saviti iznad korpice poput drške. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaće slavske korpice sa piletinom.

Pročitajte kako se prave korpice od krompira punjene mlevenim mesom

BONUS VIDEO:

instagram fatmagulkitchen Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom

StvarUkusa