Za Badnje veče se priprema posna večerai tada se cela porodica okuplja oko stola u miru i tišini. Naš predlog je da servirate fenomenalno posno predjelo koje se pravi sa ribom i cvekom. Kombinacija sastojaka je fantastična, a ulepšaće svaku prazničnu trpezu. Lako se pravi, a sem kuvanja cvekle nema nikakve druge termičke obrade. Svima će se dopasti, a gotovo je za 15 minuta. Obavezno isprobajte!
- Sastojci:
- 15 posnih korpica
- 1 dimljena haringa (očišćena)
- 1 manja cvekla
- 50 g posnog majoneza
- zelena salata
Priprema:
Cveklu skuvajte, pa kada se ohladi izrendajte. Korpice premažite majonezom, a opranu zelenu salatu iscepkajte i stavite unutra. Preko stavite kašičicu rendane cvekle, pa preko 2 parčeta sečene dimljene haringe. Brzo i lako se pravi, a ukus je odličan.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem