Sastojci:

  • 500 g kisele pavlake
  • 1 kašičica soli
  • ¼ kašičice bibera
  • 500 g iseckanog kačkavalja
  • 80 g isečenog mladog luka
  • 900 g krompira, skuvanog i izgnječenog u pire
  • 475 g kukuruznih pahuljica
  • 60 g putera, rastopljenog
Trikovi za najukusniji pire krompir!

Uvek posolite krompir dok ga kuvate i dobro ga procedite nakon kuvanja. Pretvarajte ga u pire pomoću viljuške, nikako pomoću miksera ili blendera. Ukoliko mu dodajete mleko ili puter, obavezno ih ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi.

Recept za pire krompir sa sirom i kukuruznim pahuljicama:

Kako biste napravili pire krompir na ovaj način, zagrejte rernu na 175 stepeni C. Pleh za pečenje premažite uljem. Krompir skuvajte i izgnječite u pire. Pomešajte pavlaku, so i biber zajedno u velikoj činiji. Ravnomerno rasporedite u pripremljenu posudu za pečenje.

Pomešajte zdrobljene kukuruzne pahuljice i otopljeni puter u srednjoj posudi. Umešajte kačkavalj, mladi luk i pire krompir i dobro izmešajte. Pospite ravnomerno preko tepsije.

Pecite, 45 do 50 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji 5 minuta pre serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i palačinke od krompira sa čvarcima.

Pročitajte kako se pravi gusta krompir čorba sa slaninicom

BONUS VIDEO

Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom Izvor: Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom

StvarUkusa