Sastojci:

  • 20 gotovih korpica 
  • 1 konzerva tunjevine 
  • 150 g krem sira 
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 1 kašika majoneza
  • Sok od pola limuna
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun i zrna nara za dekoraciju

Kako se pravi ovo predjelo:

Slavska predjela oduvek su inspiracija za domaćice. Ukoliko slavite uskoro evo ideje za brzo posluženje.

Ocedite tunjevinu i izgnječite je viljuškom. Dodajte krem sir, rendani kačkavalj, majonez i sok od limuna. Mešajte dok ne dobijete kremastu smesu. Po ukusu dodajte so i biber. Gotove korpice napunite filom od tunjevine pomoću kašičice ili kulinarske kese za lepšu dekoraciju.

Svaku korpicu ukrasite listićem svežeg peršuna i narom. Stavite korpice u frižider na 20-30 minuta pre serviranja.

Savet plus:

Ako ne možete da pronađete gotove korpice, napravite ih sami: lisnato testo razvucite, isecite krugove i stavite ih u kalupe za mafine. Pecite dok ne porumene.

Za drugačiji fil, umesto tunjevine možete koristiti pečurke, piletinu ili sitan sir sa povrćem.

Bonus video

00:28
Recept za korpice od krompira punjene mlevenim mesom  Izvor: instagram fatmagulkitchen