Sastojci:
- 20 gotovih korpica
- 1 konzerva tunjevine
- 150 g krem sira
- 100 g rendanog kačkavalja
- 1 kašika majoneza
- Sok od pola limuna
- So i biber po ukusu
- Svež peršun i zrna nara za dekoraciju
Kako se pravi ovo predjelo:
Slavska predjela oduvek su inspiracija za domaćice. Ukoliko slavite uskoro evo ideje za brzo posluženje.
Ocedite tunjevinu i izgnječite je viljuškom. Dodajte krem sir, rendani kačkavalj, majonez i sok od limuna. Mešajte dok ne dobijete kremastu smesu. Po ukusu dodajte so i biber. Gotove korpice napunite filom od tunjevine pomoću kašičice ili kulinarske kese za lepšu dekoraciju.
Svaku korpicu ukrasite listićem svežeg peršuna i narom. Stavite korpice u frižider na 20-30 minuta pre serviranja.
Savet plus:
Ako ne možete da pronađete gotove korpice, napravite ih sami: lisnato testo razvucite, isecite krugove i stavite ih u kalupe za mafine. Pecite dok ne porumene.
Za drugačiji fil, umesto tunjevine možete koristiti pečurke, piletinu ili sitan sir sa povrćem.
Bonus video
Pečeni karfiol u kremastom sosu sa sirom i belim lukom
Kremasta salata od 5 sastojaka - odlična uz meso, a može da se maže i na hleb
Hleb sa leblebijama gotov za pola sata
Lenja pita sa piletinom i pečurkama
Salata sa jajima, sirom i šunkom