Sastojci:
- 20 gotovih korpica
- 1 konzerva tunjevine
- 150 g krem sira
- 100 g rendanog kačkavalja
- 1 kašika majoneza
- Sok od pola limuna
- So i biber po ukusu
- Svež peršun i zrna nara za dekoraciju
Kako se pravi ovo predjelo:
Slavska predjela oduvek su inspiracija za domaćice. Ukoliko slavite uskoro evo ideje za brzo posluženje.
Ocedite tunjevinu i izgnječite je viljuškom. Dodajte krem sir, rendani kačkavalj, majonez i sok od limuna. Mešajte dok ne dobijete kremastu smesu. Po ukusu dodajte so i biber. Gotove korpice napunite filom od tunjevine pomoću kašičice ili kulinarske kese za lepšu dekoraciju.
Svaku korpicu ukrasite listićem svežeg peršuna i narom. Stavite korpice u frižider na 20-30 minuta pre serviranja.
Savet plus:
Ako ne možete da pronađete gotove korpice, napravite ih sami: lisnato testo razvucite, isecite krugove i stavite ih u kalupe za mafine. Pecite dok ne porumene.
Za drugačiji fil, umesto tunjevine možete koristiti pečurke, piletinu ili sitan sir sa povrćem.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda