Sastojci:

  • 300 g pilećeg belog mesa 
  • 2 manja krastavaca
  • 2 manja paradajza
  • 1 sveža paprika 
  • 150 g kukuruza šećerca (iz konzerve)
  • 150 g rukole

Za preliv:

  • 200 ml jogurta (može i grčki jogurt)
  • 1 kašičica senfa
  • Sok od pola limuna
  • So i biber po ukusu
  • Kašika maslinovog ulja

Kako se pravi salata:

Pileće belo meso isecite na trakice i propržite na tiganju sa malo maslinovog ulja, soli i bibera. Ostavite da se ohladi. Krastavce, paradajz i papriku isecite na kockice. Rukolu iscepkajte. U veliku činiju ubacite povrće, piletinu i kukuruz. Sve lagano izmešajte.

Pomešajte jogurt, senf, sok od limuna, maslinovo ulje, so i biber. Dobro promešajte. Salatu prelijte dresingom neposredno pre serviranja kako bi ostala sveža i hrskava.

Savet plus:

Ako želite bogatiji ukus, možete dodati malo parmezana ili semenke (npr. suncokret ili susam).

Bonus video

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata