Sastojci:
- 1 kg krompira
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike paprike u prahu
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 80 g parmezana
Recept za zapečene hrskave krompiriće sa parmezanom:
Kako biste napravili krompire u rerni, prvo zagrejte rernu na 200°C. Krompir oljuštite i isecite na kriške ili kockice. U velikoj posudi pomešajte seckani krompir sa maslinovim uljem, paprikom u prahu, solju i crnim biberom. Dobro promešajte, da krompir bude ravnomerno obložen začinima.
Krompir poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta, dok ne porumeni i ne postane hrskav. Poslednjih 5-10 minuta pečenja pospite krompir narendanim parmezanom. Vratite u rernu da se parmezan istopi. Možete ih posuti peršunom ili origanom za serviranje. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i krompire u pivskom pohu.
Pročitajte kako se prave pečeni krompiri punjeni orasima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.