Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike paprike u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • 80 g parmezana
Napravite umak uz krompir:

Na malo ulja propržite crni luk, pa dodajte jednu iseckanu papriku i pržite dalje. Zatim ubacite jedan iseckani paradajz uz so, biber i malo ljute paprike u prahu. Pržite oko 10 minuta pa ubacite malo bosiljka. Nakon što provri skinite sa vatre.

Recept za zapečene hrskave krompiriće sa parmezanom:

Kako biste napravili krompire u rerni, prvo zagrejte rernu na 200°C. Krompir oljuštite i isecite na kriške ili kockice. U velikoj posudi pomešajte seckani krompir sa maslinovim uljem, paprikom u prahu, solju i crnim biberom. Dobro promešajte, da krompir bude ravnomerno obložen začinima.

Krompir poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta, dok ne porumeni i ne postane hrskav. Poslednjih 5-10 minuta pečenja pospite krompir narendanim parmezanom. Vratite u rernu da se parmezan istopi. Možete ih posuti peršunom ili origanom za serviranje. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i krompire u pivskom pohu.

Pročitajte kako se prave pečeni krompiri punjeni orasima

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za palačinke od krompira Izvor: Recept za palačinke od krompira

StvarUkusa