Sastojci:
Za krompir:
- 2 krompira
- 1 kašika ulja
- prstohvat morske soli
- prstohvat bibera
Za pivski poh:
- 120 g višenamenskog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice slatke mlevene paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/2 kašičice morske soli
- 1/8 kašičice bibera
- 118 ml piva sobne temperature
- 118 ml vode
Dodatno:
- 118 ml ulja
- 65 g višenamenskog brašna
- šaka sveže seckanog peršuna
Pogledajte kako se prave:
Recept za krompire u pivskom pohu:
Kako biste napravili krompir na ovaj način operite ih i osušite, pa isecite svaki krompir na krugove debljine do 1,5 cm. Stavite kriške krompira u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite krompir uljem i začinite morskom solju i biberom, pa ubacite u zagrejanu rernu i pecite na 250 C do 22 minuta. Izvadite krompir iz rerne i ostavite na stranu.
Za poh sipajte brašno u činiju sa praškom za pecivo, slatkom mlevenom paprikom, belim lukom u prahu, morskom solju i biberom. Pomešajte suve sastojke, zatim dodajte pivo sobne temperature i vodu, pa umutite dobro dok se ne sjedine.
Krompir umešajte u brapno, a zatim u pivski poh i ostavite svaki komad u pohu. Ispržite krompire na ulju, pržite po minut sa svake strane. Pospite peršunom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i zapečeni krompir sa mesom i kačkavaljem.
Pročitajte kako se pravi nemačka krompir salata sa kobasicama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Krompir sa kačkavaljem i paradajzom - bolje od pice
Jednostavni trikovi da slavska sveća ne kaplje i da duže gori
Slani čizkejk sa sirom - slavsko predjelo koje se lako sprema
Pet savršenih salata za slavu