Sastojci:

Za krompir:

  • 2 krompira
  • 1 kašika ulja
  • prstohvat morske soli
  • prstohvat bibera

Za pivski poh:

  • 120 g višenamenskog brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice slatke mlevene paprike
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 1/8 kašičice bibera
  • 118 ml piva sobne temperature
  • 118 ml vode

Dodatno:

  • 118 ml ulja
  • 65 g višenamenskog brašna
  • šaka sveže seckanog peršuna

Pogledajte kako se prave:

Recept za krompire u pivskom pohu:

Kako biste napravili krompir na ovaj način operite ih i osušite, pa isecite svaki krompir na krugove debljine do 1,5 cm. Stavite kriške krompira u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite krompir uljem i začinite morskom solju i biberom, pa ubacite u zagrejanu rernu i pecite na 250 C do 22 minuta. Izvadite krompir iz rerne i ostavite na stranu.

Za poh sipajte brašno u činiju sa praškom za pecivo, slatkom mlevenom paprikom, belim lukom u prahu, morskom solju i biberom. Pomešajte suve sastojke, zatim dodajte pivo sobne temperature i vodu, pa umutite dobro dok se ne sjedine.

Krompir umešajte u brapno, a zatim u pivski poh i ostavite svaki komad u pohu. Ispržite krompire na ulju, pržite po minut sa svake strane. Pospite peršunom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i zapečeni krompir sa mesom i kačkavaljem.

Pročitajte kako se pravi nemačka krompir salata sa kobasicama

BONUS VIDEO

Instagram/ricettinaeasy Recept za palačinke od krompira

StvarUkusa