Sastojci:
- 700 g oljuštenog i tanko isečenog krompira
- 2 kašike putera, rastopljenog
- ½ kašičice soli
- 450 g mlevenog mesa
- 300 ml supe od pečuraka
- 400 g kačkavalja
- 120 ml mleka
- so i biber po ukusu
Recept za zapečeni krompir sa mesom i kačkavaljem:
Kako biste napravili krompir sa mlevenim mesom, zagrejte rernu na200 stepeni C. Premažite vatrostalnu posudu uljem. Stavite krompir isečen na kolutove u veliku posudu. Odozgo prelijte rastopljenim puterom i pospite solju pa promešajte. Vatrostalnu posudu prekrijte krompirom, tako da se preklapaju kolutovi.
Pecite u zagrejanoj rerni dok krompir ne omekša, 20 do 30 minuta. Dok se krompir peče, zagrejte tiganj na jakoj vatri. Pržite i mešajte mleveno meso 5 do 7 minuta, pa nakon toga ocedite. Prebacite meso u veliku činiju i dodajte supu iz kesice, 180 g kačkavalja i mleko. Začinite solju i biberom i mešajte dok se dobro ne sjedini.
Izvadite krompir iz rerne. Odozgo sipajte mešavinu mesa i vratite u rernu. Pecite oko 15 minuta. Pospite preostalim kačkavaljem i pecite dok se ne istopi, još 4 do 5 minuta. Možda ćete želeti da napravite i rolat sa mlevenim mesom.
Pročitajte i kako da napravite čizburger čorbu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Bezglutenske mini pice
Torta monahinjina tajna
Kako da napravite čuvenu žito tortu
Cimet rolnice od lisnatog testa
Pečeni karfiol u kremastom sosu sa sirom i belim lukom