Sastojci:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • pola šolje pirinča
  • so, biber, suvi začin, mlevena paprika
  • oko 500 g suvih rebaraca

Za zapršku:

  • 1 kašika brašna
  • malo mlevene paprike

Kako se prave sarme:

Kada dođe zima i vreme kiselog kupusa svi jedva čekamo da jedemo sarme. A pošto je sezona slava još uvek u toku, eto ideje da na slavsku trpezu iznesete domaće sarme.

Uzmite kiseli kupus i odvojite listove. Ako je mnogo slan operite listove. Na masti propržite crni luk i šargarepu pa dodajte mleveno meso. Dinstajte malo pa dodajte pirinač i malo vode. Kada je meso skoro prženo, a voda isparila uzmite listove sarme i na svaki stavite po punu kašiku fila. Zamotajte i ređajte u pleh. Odozgo i između ubacite rebarca. Nalijte vodu do pola i ubacite u rernu na 200 stepeni. Proveravajte da li treba da se naliva voda, ukoliko ispari. Kada je sarma gotova napravite zapršku i prelijte preko pa vratite u rernu na 5 minuta da se zapeče.

Bonus video

Instagram/healthfitnessguide_ Recept za sarme