Srpske domaćice često koriste zapršku kada pripremaju jela na kašiku, ali isto tako i kada se spremaju čorbe, meso u sosu... Zaprška se uglavnom pravi od brašna i ulja/vode, ali postoje i recepti za zapršku od brašna i pavlake za kuvanje, koja svako jelo čini kremastijim. Takođe, mnoge domaćice dodaju i slatku papriku u zapršku. 

Ako i vi spadate u onu grupu koja često koristi zapršku, ali vam se uglavnom dešava da ostanu grudvice, savetujemo vam da primenite ovaj trik. 

Sigurno ste se zapitali zašto nekim domaćica jela uopšte nemaju grudvice - e pa tajna je u tome što one dodaju sos u brašno, a ne brašno u sos. Dok sipate sos morate brzo da mešate i tako ćete osigurati da sigurno nema grudvica. Naš savet je da prvo napravite zapršku, pa tek onda da dodate sastojke za jelo koje spremate. 

Pročitajte i ovo: Kako se pravi zdrava zaprška

BONUS VIDEO: 

Pečeni crni luk instagram/cookistwow

(StvarUkusa/S.B.)