Priperma kiselog kupusa za sarme uglavnom zahteva mnogo truda, vremena i energije. Ovo se posebno odnosi na fazu pripreme listova kupusa. Međutim, postoji trik da se ovaj proces pojednostavi. Možda ćete želeti da pročitate i trik kako da vam kiseli kupus traje dugo!
Zašto treba da zamrznete kupus za sarme:
Sarme su jelo koje zahteva trud, jer je pored punjenja važno pravilno pripremiti listove kupusa. Zamrzavanje listova kupusa je odličan način da uštedite vreme i olakšate proces pravljenja sarmi. Možda će vas zanimati i kako da sarma nikad ne zagori.
Zamrzavanje kupusa za sarme:
- Izaberite gustu glavicu kupusa.
- Uklonite klip i oštećene listove.
- Operite kupus pod tekućom vodom.
- Listove kupusa blanširajte u kipućoj vodi 2-3 minuta.
- Ohladite listove u hladnoj vodi.
- Osušite listove krpom.
- U porcijama ih umotajte u providnu foliju za hranu.
- Držite kupus 3 dana u zamrzivaču.
Za odmrzavanje kupusa izvadite potrebnu količinu listova iz zamrzivača. Ostavite listove da se odmrzavaju na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Zatim lagano stisnite listove da ih oslobodite od viška vlage.
Pročitajte i 5 NAMIRNICA KOJE ĆE SLADAK KUPUS UČINITI JOŠ BOLJIM
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus