Priperma kiselog kupusa za sarme uglavnom zahteva mnogo truda, vremena i energije. Ovo se posebno odnosi na fazu pripreme listova kupusa. Međutim, postoji trik da se ovaj proces pojednostavi. Možda ćete želeti da pročitate i trik kako da vam kiseli kupus traje dugo!

Zašto treba da zamrznete kupus za sarme:

Sarme su jelo koje zahteva trud, jer je pored punjenja važno pravilno pripremiti listove kupusa. Zamrzavanje listova kupusa je odličan način da uštedite vreme i olakšate proces pravljenja sarmi. Možda će vas zanimati i kako da sarma nikad ne zagori.

Zamrzavanje kupusa za sarme:

  1. Izaberite gustu glavicu kupusa.
  2. Uklonite klip i oštećene listove.
  3. Operite kupus pod tekućom vodom.
  4. Listove kupusa blanširajte u kipućoj vodi 2-3 minuta.
  5. Ohladite listove u hladnoj vodi.
  6. Osušite listove krpom.
  7. U porcijama ih umotajte u providnu foliju za hranu.
  8. Držite kupus 3 dana u zamrzivaču.

Za odmrzavanje kupusa izvadite potrebnu količinu listova iz zamrzivača. Ostavite listove da se odmrzavaju na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Zatim lagano stisnite listove da ih oslobodite od viška vlage.

Pročitajte i 5 NAMIRNICA KOJE ĆE SLADAK KUPUS UČINITI JOŠ BOLJIM

BONUS VIDEO

Instagram/healthfitnessguide_ Recept za sarme

StvarUkusa/L.S.