Najpoznatije jelo koje se pravi sa kiselim kupusom su svakako sarme. Ne postoji osoba koja ih ne voli, a svako ima neki svoj recept za ovaj specijalitet koji ga izdvaja od drugih. Zimi se one često nalaze na trpezi, a slave, Nova godina i Božić ne mogu da se zamisle bez sarmi. Možete da pravite i posnu i mrsnu varijantu, a svakako najbolji posni recept za sarme je onaj sa šaranom.
Ako ste početnica u kuhinji, ali i ako ste iskusna domaćica postoje neki trikovi koji će vam pomoći da sarma ispadne savršeno, ali i da vam ne zagori. Pre pripreme bitno je da kiseli kupus lepo operete kako jelo ne bi bilo previše slano, ali takođe kada se pravi mrsna verzija, ona koju svi mnogo više vole, bitno je da dodate malo suvog mesa. Sigurno niste znali da suvo meso pre dodavanja u sarme trebate malo da skuvate kako one bi bile prejake.
Postoji još jedan trik koji će vam pomoći da sarme ne zagore. Pre nego što krenete da ih ređate u šerpu dno obložite korom slanine, a preko stavite komad isečenog kupusa. Kada poređate sarme na vrh stavite još jedno parče kupusa i kuvajte nekih sat i po.
Pročitajte i ovo: Najbolji recept za sarmu sa 2 tajna sastojka
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Slatki hleb za Uskrs - posna praznična vekna iz rumunske kuhinje
Kako da postavite i ukrasite sto za Uskrs
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite najlepša dekupaž jaja za Uskrs
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem