Sarme nisu samo omiljeno jelo svih na ovim prostorima, one su jednostavno delikates u svim svojim oblicima. Nema čoveka koji može odoleti pri pogledu na fantastične sarmice.
Iskusne domaćice će vam reći da priprema sarmi nije teška i da je može obaviti skoro svako, ali će početnici u kuvanju isto tako reći da se to može pretvoriti i u pavi fijasko.
Jedan od najčešćih problema koji se javljaju tokom pripremanja sarmi je kada zagore u šerpi u kojoj se kuvaju.
Obično se ovo zagaranje dešava kada sarme stavite direktno na dno šerpe u kojoj ih kuvate, kada koristite preterano jaku vatru ili u kombinaciji ove dve situacije.
Pravilo broj 1, koje treba da ispoštujete da sarme ne bi zagorele je da na dno posude za kuvanje postavite listove vinove loze ili kupusa od kojih nije moguće umotati sarmu ili tanjir okrenut naopačke, a možete učiniti i obe stvari.
Nakon toga se pridržavajte recepta i nemojte se brinuti da će vaše sarme zagoreti.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus