Sastojci:

  • 1 kg mlevenog mesa
  • 2 jajeta
  • 30 g peršuna
  • 10 g belog luka
  • 1 crni luk
  • 5 g slatke paprike
  • prstohvat soli i bibera
  • 30 ml ulja
  • 100 g spanaća
  • 200 g pečuraka
  • 200 g sira
  • 30 ml soja sosa
  • 100 g paradajz paste
  • 60 g senfa
  • 20 g meda

Pogledajte kako se pravi:

Recept za novogodišnji rolat:

Kako biste napravili ovaj rolat, prvo mleveno meso pomešajte sa jajima. Sitno nasecajte spanać, crni i beli luk, sipajte slatku papriku, so i biber. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Zatim prebacite na papir za pečenje i oblikujte od smese pravougaonik.

Propržite peršun i rasporedite po smesi. Naseckajte i propržite pečurke, pa i njih stavite na meso. Kačkavalj narendajte i rasporedite preko svega. Zatim meso urolajte u rolat. U činijici pomešajte soja sos, paradajz pastu, senf i med, kako biste napravili premaz.

Njime premažite rolat. Pecite ga obloženog u aluminijumskoj foliji, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, izvadite na pola pečenja, premažite još jednim slojem premaza, i nastavite da pečete dok ne bude gotovo. Možda ćete želeti da napravite i praznični mesni rolat sa povrćem.

Pročitajte i kako se pravi govedina Velington za raskošnu Novu godinu

BONUS VIDEO

Kurir televizija ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu

StvarUkusa