Sastojci:

  • 3 kašike rendanog kačkavalja
  • 2 vlašca, seckana
  • 2 trake pržene slanine, izmrvljene
  • 2 kašike krem sira, omekšanog
  • 2 kašike smrznutog seckanog spanaća
  • 2 kašike sitno iseckanih belih pečuraka
  • ¼ kašičice seckanog belog luka
  • 1 prstohvat sušenog peršuna
  • so i biber po ukusu
  • 1 svinjski file, rasečen i istučen
  • 240 g suvih hlebnih mrvica

Recept za svinjski rolat sa sirom i spanaćem:

Za svinjski rolat zagrejte rernu na 175 stepeni C. Podmažite pleh. U činiji pomešajte kačkavalj, vlašac, slaninu, krem sir, spanać, pečurke, beli luk, peršun, so i biber. Raširite na jednu stranu izlupanog svinjskog filea, pa urolajte file. Premažite rolat mrvicama hleba i stavite na pripremljeni pleh za pečenje.

Pecite u zagrejanoj rerni dok svinjetina više ne bude ružičasta u sredini, oko 1 1/2 sat. Izvadite, ohladite, isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i mesni rolat od svinjetine sa pečurkama i krem sirom.

Pročitajte kako se pravi svinjski rolat sa začinskim biljem i belim lukom

BONUS VIDEO

Kurir televizija ROLAT OD MLEVENOG MESA I VITAMINSKA SALATA KAKVU NISTE PROBALI! Pogledajte recept za brzu i ukusnu pripremu

StvarUkusa