Sastojci:
- 60 ml ulja
- 1 crni luk iseckan
- 3 krompira isečena na četvrtine, a zatim prepolovljena
- 2 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1,5 kg zelene boranije
- 3 velika paradajza
- 2 kašičice smeđeg šećera
- 2 kašike paradajz paste
- 200 g tikvica, iseckanih
- 120 g sveže nane seckane
- 470 ml vode
Recept za grčki paprikaš sa zelenom boranijom:
Kako biste napravili ovaj paprikaš u velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri i dodajte luk. Kuvajte, povremeno mešajući dok luk ne postane providan. Dodajte krompir, so i biber i kuvajte dok krompir ne počne da dobija zlatno-braon boju, oko 5-8 minuta.
Dodajte boraniju i kuvajte oko 5 minuta. Dodajte paradajz, šećer, paradajz pastu, tikvice i mentu. Promešajte da se sjedini. Dodajte vodu i pustite da provri. Kada provri, smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri sa poklopcem, 45-50 minuta, povremeno mešajući.
Povremeno proverite da li u loncu ima vode. Po potrebi dolijte vode. Posle 45-50 minuta, servirajte. Možda ćete želeti da napravite i lagani krompir paprikaš.
Pročitajte kako se pravi zapečeni pileći krompir paprikaš
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Bezglutenski posni slavski kolač
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter