Sastojci:

  • 2 pileća bataka i 2 krilca oko 1,5 kg
  • 1 kašika masti
  • 2 crvena luka, iseckana
  • 2 šargarepe, iseckane na kolutove
  • šaka peršuna, iseckanog
  • 60 g celera, isečenog na kolutove
  • 4-5 krompira, iseckanih na kockice
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 150 ml paradajz sosa
  • 120 ml vode
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • so, biber i mešavina suvih začina, po ukusu

Recept za pileći krompir paprikaš:

Kako biste napravili pileći krompir paprikaš, prvo zagrejte mast, pa ispržite seckani luk, dok ne postane providan. Svemu dodajte piletinu, pa je pržite komade sa obe strane. Potom dodajte iseckano povrće i mešajte da se svi sastojci sjedine.

Skinite šerpu sa ringle. U vatrostalnu posudu poređajte batake i krilca, sa kožicom okrenutom na gore. Nakon toga sipajte povrće tako da ga ravnomerno rasporedite oko mesa. U posebnoj činiji pomešajte paradajz sos, vodu, slatku mlevenu papriku, so, biber i mešavinu suvih začina, pa prelijte preko povrća i mesa.

Vatrostalnu posudu prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u unapred zagrejanoj rerni, na 230 stepeni 45 minuta. Zatim skinuti foliju i pecite još 45 minuta. Pospite seckanim peršunom i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni povrtni paprikaš sa tikvicama.

Pročitajte i kako da napravite paprikaš sa makaronama i pečurkama

BONUS VIDEO

Recept za paprikaš od piletine i belog pasulja  instagram/nutritionbyamber

StvarUkusa