Sastojci:
- 2 pileća bataka i 2 krilca oko 1,5 kg
- 1 kašika masti
- 2 crvena luka, iseckana
- 2 šargarepe, iseckane na kolutove
- šaka peršuna, iseckanog
- 60 g celera, isečenog na kolutove
- 4-5 krompira, iseckanih na kockice
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 150 ml paradajz sosa
- 120 ml vode
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- so, biber i mešavina suvih začina, po ukusu
Recept za pileći krompir paprikaš:
Kako biste napravili pileći krompir paprikaš, prvo zagrejte mast, pa ispržite seckani luk, dok ne postane providan. Svemu dodajte piletinu, pa je pržite komade sa obe strane. Potom dodajte iseckano povrće i mešajte da se svi sastojci sjedine.
Skinite šerpu sa ringle. U vatrostalnu posudu poređajte batake i krilca, sa kožicom okrenutom na gore. Nakon toga sipajte povrće tako da ga ravnomerno rasporedite oko mesa. U posebnoj činiji pomešajte paradajz sos, vodu, slatku mlevenu papriku, so, biber i mešavinu suvih začina, pa prelijte preko povrća i mesa.
Vatrostalnu posudu prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u unapred zagrejanoj rerni, na 230 stepeni 45 minuta. Zatim skinuti foliju i pecite još 45 minuta. Pospite seckanim peršunom i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posni povrtni paprikaš sa tikvicama.
Pročitajte i kako da napravite paprikaš sa makaronama i pečurkama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus