Sastojci:

  • 400 g pilećeg belog mesa isečenog na kockice
  • Košer so i sveže mleveni crni biber
  • 2 cela limuna
  • 4 cele grančice estragona, plus 1 kašika iseckanog svežeg lista
  • 60 ml majoneza
  • 1 kašika senfa, plus još po ukusu
  • 1 kašika sitno iseckanog peršunovog lista
  • 1 kašika sitno iseckanog vlašca
  • 120 g sitno isečenog crvenog luka
  • 120 g sitno isečenog celera
  • 1 srednji čen belog luka, sitno iseckan
  • zemičke za burgere

Recept za burgere sa salatom od pilećeg belog mesa:

Belo meso isecite na kockice i obilno začinite solju i biberom. Isecite 1 limun na kriške. Pomešajte kockice belog mesa sa limunom i estragonom, a zatim ga ispržite na malo ulja. Stavite na stranu da se prohladi.

Dok se piletina hladi, dodajte 1 kašiku soka i 1 kašičicu kore od preostalog limuna u veliku činiju. Dodajte majonez, senf, iseckano lišće estragona, peršun, vlašac, crveni luk, celer i beli luk i promešajte. Po želji dodajte još limunovog soka po ukusu. Držite u frižideru dok meso ne bude spremno.

Bacite estragon i limun iz piletine. Kockice belog mesa umešajte u činiju sa majonezom i promešajte. Začinite po ukusu solju i biberom. Po želji dodajte još majoneza, senfa ili limunovog soka. Servirajte uz zelenu salatu ili u sendvičima. Možda ćete želeti da napravite i aromatično belo meso koje se priprema brzo.

Pročitajte kako da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom

BONUS VIDEO

Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Instagram/appetizing.tv

StvarUkusa