Sastojci:
- 400 g pilećeg belog mesa isečenog na kockice
- Košer so i sveže mleveni crni biber
- 2 cela limuna
- 4 cele grančice estragona, plus 1 kašika iseckanog svežeg lista
- 60 ml majoneza
- 1 kašika senfa, plus još po ukusu
- 1 kašika sitno iseckanog peršunovog lista
- 1 kašika sitno iseckanog vlašca
- 120 g sitno isečenog crvenog luka
- 120 g sitno isečenog celera
- 1 srednji čen belog luka, sitno iseckan
- zemičke za burgere
Recept za burgere sa salatom od pilećeg belog mesa:
Belo meso isecite na kockice i obilno začinite solju i biberom. Isecite 1 limun na kriške. Pomešajte kockice belog mesa sa limunom i estragonom, a zatim ga ispržite na malo ulja. Stavite na stranu da se prohladi.
Dok se piletina hladi, dodajte 1 kašiku soka i 1 kašičicu kore od preostalog limuna u veliku činiju. Dodajte majonez, senf, iseckano lišće estragona, peršun, vlašac, crveni luk, celer i beli luk i promešajte. Po želji dodajte još limunovog soka po ukusu. Držite u frižideru dok meso ne bude spremno.
Bacite estragon i limun iz piletine. Kockice belog mesa umešajte u činiju sa majonezom i promešajte. Začinite po ukusu solju i biberom. Po želji dodajte još majoneza, senfa ili limunovog soka. Servirajte uz zelenu salatu ili u sendvičima. Možda ćete želeti da napravite i aromatično belo meso koje se priprema brzo.
Pročitajte kako da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem