Sastojci:
Za pileće belo meso:
- 1 kg - 3 velika pileća bela mesa, bez kostiju, bez kože
- 3/4 kašičice soli
- 1/2 kašičice crnog bibera
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice paprike
- 1 1/2 kašika maslinovog ulja
Za punjenje:
- 120 g krem sira, hladnog
- 1 kašika majoneza
- 2 čena belog luka, iseckana
- 1/4 kašičice soli
- 190 g listova bebi spanaća, seckanih
- 30 g mocarela sira
- 30 g parmezana
Pogledajte kako se pravi:
Recept za pileće belo meso punjeno spanaćem i sirom:
Za pileće belo meso punjeno spanaćem i sirom, zagrejte rernu na 218˚C sa rešetkom u sredini. U posudi za mešanje izgnječite krem sir, majonez i beli luk viljuškom, a zatim umešajte mocarelu, parmezan i seckane listove spanaća dok se ne sjedine.
Položite piletinu na ravnu površinu i presecite svaki komad po sredini, tako da ne isečete do samog kraja. Svaki komad belog mesa napunite sa 1/3 smese i zatvorite horizontalno čačkalicom. Začinite spoljašnjost piletina sa 3/4 kašičice soli, 1/2 kašičice bibera, 1/2 kašičice belog luka u prahu i 1/2 kašičice paprike.
Zagrejte 1 1/2 kašiku maslinovog ulja u vatrostalnoj posudi na srednjoj vatri. Dodajte piletinu i dinstajte 4 minuta po strani dok ne porumeni sa svake strane. Okrenite drugi put i odmah prebacite tiganj u zagrejanu rernu. Pecite na 218˚C 10-15 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta pre sečenja. Kašikom prelijte sokove preko piletine za serviranje. Možda ćete želeti da napravite i pileće ćufte sa povrćem i začinima koje će naročito gurmani obožavati.
Pročitajte kako se prave začinjeni karabataci preliveni mešavinom meda i limete
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem