Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 450 g mlevenig mesa
  • 1 srednji luk, sitno iseckan
  • 1 šargarepa, rendana
  • 1 štap celera, sitno isečen
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • 2 kašičice sitne morske soli ili po ukusu
  • 1 kašičica osušenih listova origana
  • 1/2 kašičice sveže mlevenog crnog bibera, ili po ukusu
  • 1/4 kašičice šećera, ili više po ukusu
  • 800 g konzerviranog paradajza
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1 kašika vorčester sosa
  • 250 g pilećeg bujona
  • 125 ml vode plus više po potrebi, za kuvanje
  • 250 g testenine makarona
  • 30 g parmezana

Pogledajte kako se pravi:

Recept za gulaš na američki način:

Za američki gulaš, stavite lonac ili na jaku vatru i dodajte 1 kašiku maslinovog ulja. Dodajte mleveno meso i razbijajte ga lopaticom 1 minut. Dodajte šargarepu, luk, celer i beli luk i mešajte dok povrće ne omekša, 5 minuta. Začinite solju, origanom, biberom i šećerom i promešajte da se sjedine.

Dodajte izgnječeni paradajz, paradajz pastu, vorčester sos, pileći bujon i vodu. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru na laganu, poklopite i kuvajte 20 minuta. Dodajte makarone i promešajte da se sjedine. Smanjite toplotu, poklopite i kuvajte 20 minuta, povremeno mešajući, posebno pred početak kuvanja da se ne slegne i ne zalepi za dno šerpe. Dodajte još tople vode ako se smesa čini suvom. Trebalo bi da ostane veoma sočno. Umešajte parmezan i po potrebi začinite solju i biberom po ukusu. Možda ćete želeti da napravite i letnji goveđi gulaš.

Pročitajte i kako da napravite starinski gulaš sa govedinom i šampinjonima

BONUS VIDEO

TikTok/ ismaelcocinillas  Makarone sa sirom i trik sastojkom

StvarUkusa