Ako ste ljubitelj začinjene hrane onda isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
- 950 g mlevenog mesa (najbolje goveđeg, ali može po izboru)
- 1 crni luk seckan
- 2 srednje crvene paprike
- 2 ljute papričice
- 4 čena belog luka
- ½ šolje čilija u prahu
- ¼ šolje mlevenog kumina
- 1 kašika soli
- 1 kašika mlevenog crnog bibera
- 1 konzerva pelata
- malo paradajz paste
- 1 konzerva crnog pasulja
- voda
- malo brašna
- 1 kašika pirinčanog sirćeta
Priprema:
U velikom loncu na srednje jakoj vatri propržite mleveno meso. Dodajte seckan crni luk, papriku iseckanu na kockice i iseckanu ljutu papričicu i kuvajte dok ne omekša (dolijte malo vode ako je potrebno). Zatim dodajte sitno seckan beli luk i kuvajte još minutu. Začinite čilijem u prahu, kuminom, pa posolite i pobiberite. Dodajte malo paradajz paste i pasulj sa sve tečnošću. Zatim sipajte pelat (usitnite malo pelat) i malo vode, pa sve promešajte. Brašno pomešajte sa vodom i dodajte u gulaš zajedno sa sirćetom. Kuvajte još nekih 45 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem