Ako ste ljubitelj začinjene hrane onda isprobajte ovaj recept.

Sastojci: 

  • 950 g mlevenog mesa (najbolje goveđeg, ali može po izboru)
  • 1 crni luk seckan
  • 2 srednje crvene paprike
  • 2 ljute papričice
  • 4 čena belog luka
  • ½ šolje čilija u prahu
  • ¼ šolje mlevenog kumina
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika mlevenog crnog bibera
  • 1 konzerva pelata
  • malo paradajz paste
  • 1 konzerva crnog pasulja
  • voda
  • malo brašna
  • 1 kašika pirinčanog sirćeta

Priprema:

U velikom loncu na srednje jakoj vatri propržite mleveno meso.  Dodajte seckan crni luk, papriku iseckanu na kockice i iseckanu ljutu papričicu i kuvajte dok ne omekša (dolijte malo vode ako je potrebno). Zatim dodajte sitno seckan beli luk i kuvajte još minutu. Začinite čilijem u prahu, kuminom, pa posolite i pobiberite. Dodajte malo paradajz paste i pasulj sa sve tečnošću. Zatim sipajte pelat (usitnite malo pelat) i malo vode, pa sve promešajte. Brašno pomešajte sa vodom i dodajte u gulaš zajedno sa sirćetom. Kuvajte još nekih 45 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs