Ovakav sataraš verovatno niste probali. Garantujemo da će vam se dopasti.

Sastojci:

  • 1 manji plavi patlidžan
  • 2 manje tikvice
  • 1 veća paprika
  • 1/2 većeg oguljenog paradajza
  • so, bosiljak, maslinovo ulje
  • 2 čena belog luka

Priprema:

Sve sastojke prvo operite i iseckajte na kockice. Plavi patlidžan ne gulite i iseckan malo posolite i ostavite da stoji, potom iscedite.

Na zagrejanom maslinovom ulju ubacujete i propržite sledećim redom - patlidžan, paprika, tikvice, 2 cela malo zgnječena čena belog luka i kada ste sve propržili dodajte i iseckani paradajz. Posolite i začinite sa suvim bosiljkom. Smanjite temperaturu i dinstajte poklopljeno 10ak minuta dok ne ispari tečnost iz povrća. Pazite da povrće ostane čvrsto. Prijatno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs