Sastojci:
- 1 stariji hleb
- 500 g belog sira
- 1 l mleka
- 4 kašike putera/maslaca ili maslinovog ulja
- so po ukusu
Recept za poparu:
Za poparu prvo u dublju šerpu na dno sipajte malo vode, samo da prekrije dno, pa dodajte mleko, hleb iskidan ili iseckan na manje komade i sir.
Sve dobro pomešajte i stavite na vatru srednje jačine, da ne bi zagorelo, i kuvajte stalno mešajući. Kada hleb omekša i svi sastojci se dobro sjedine dodajte 4 kašike margarina, dobro promešajte i sklonite sa vatre. Odmah servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i poparu sa paradajz sosom.
Pročitajte kako se pravi popara sa jajima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem