Sastojci:
- 1 stariji hleb
- 500 g belog sira
- 1 l mleka
- 4 kašike putera/maslaca ili maslinovog ulja
- so po ukusu
Recept za poparu:
Za poparu prvo u dublju šerpu na dno sipajte malo vode, samo da prekrije dno, pa dodajte mleko, hleb iskidan ili iseckan na manje komade i sir.
Sve dobro pomešajte i stavite na vatru srednje jačine, da ne bi zagorelo, i kuvajte stalno mešajući. Kada hleb omekša i svi sastojci se dobro sjedine dodajte 4 kašike margarina, dobro promešajte i sklonite sa vatre. Odmah servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i poparu sa paradajz sosom.
Pročitajte kako se pravi popara sa jajima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus