Sastojci:
- 100 g kinoe
- 1 jaje
- 2 kašike pirinčanog brašna
- pola paprike
- pola luka
- 1 mala tikvica
- 1 štapić celera
- so, biber i paprika u prahu, po ukusu
Pogledajte video kako se prave:
Recept za pljeskavice sa kinoom i povrćem:
Za pljeskavice, prvo kuvajte kinou sa oko 200 ml vode oko 20 minuta, nakon što proključa. Kada počne da ključa, pokrijte poklopcem i kuvajte na srednjoj vatri. U međuvremenu biber, crni luk, tikvicu i celer sitno iseckajte i pržite u tiganju na ulju i soli oko 5-6 minuta, ili dok ne omekšaju.
Kada je kinoa skuvana, ostavite da se malo ohladi, a zatim dodajte jaje i štapnim mikserom mutite da smesa postane kremastija. Takođe dodajte pirinčano brašno i prženo povrće. Po potrebi posolite i pobiberite i dodajte papriku. Lagano nauljenim rukama napravite pljeskavice i ispržite ih. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i posne pljeskavice od šargarepe i leblebija.
Pročitajte kako da napravite i posne pljeskavice od tikvica i patlidžana
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus