Sastojci:
- 500 g goveđeg filea, isečenog na komadiće
- 1 luk
- 1 kašika putera
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 100 ml paradajz sosa
- 1 kašičica brašna
- 100 ml kisele pavlake
- 190 ml vode
- biber i mirođija, po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za sočni goveđi file:
Za sočni goveđi file prvo stavite meso u zagrejanu šerpu sa uljem. Dodajte luk i puter i pržite par minuta. Dodajte paradajz sos i brašno, i promešajte, a potom kontrolisano dodajte vodu i kuvajte sa zatvorenim poklopcem 1,5 sat.
Dodajte kiselu pavlaku, začine i so u potpuno kuvano meso, i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i goveđe zalogajčiće u puteru i belom luku.
Pročitajte kako se pravi goveđi file u sosu od peršuna
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem