Sastojci:
- 500 g goveđeg filea, isečenog na komadiće
- 1 luk
- 1 kašika putera
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 100 ml paradajz sosa
- 1 kašičica brašna
- 100 ml kisele pavlake
- 190 ml vode
- biber i mirođija, po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za sočni goveđi file:
Za sočni goveđi file prvo stavite meso u zagrejanu šerpu sa uljem. Dodajte luk i puter i pržite par minuta. Dodajte paradajz sos i brašno, i promešajte, a potom kontrolisano dodajte vodu i kuvajte sa zatvorenim poklopcem 1,5 sat.
Dodajte kiselu pavlaku, začine i so u potpuno kuvano meso, i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i goveđe zalogajčiće u puteru i belom luku.
Pročitajte kako se pravi goveđi file u sosu od peršuna
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus