Sastojci:

  • 500 g goveđeg filea, isečenog na komadiće
  • 1 luk
  • 1 kašika putera
  • 3-4 kašike maslinovog ulja
  • 100 ml paradajz sosa
  • 1 kašičica brašna
  • 100 ml kisele pavlake
  • 190 ml vode
  • biber i mirođija, po ukusu

Pogledajte kako se pravi:

Recept za sočni goveđi file:

Za sočni goveđi file prvo stavite meso u zagrejanu šerpu sa uljem. Dodajte luk i puter i pržite par minuta. Dodajte paradajz sos i brašno, i promešajte, a potom kontrolisano dodajte vodu i kuvajte sa zatvorenim poklopcem 1,5 sat.

Dodajte kiselu pavlaku, začine i so u potpuno kuvano meso, i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i goveđe zalogajčiće u puteru i belom luku.

Pročitajte kako se pravi goveđi file u sosu od peršuna

BONUS VIDEO

Instagram/sebze.yemekleri Recept za dinstani bob sa paprikom i šargarepom:

StvarUkusa