Ljubitelji mesa treba da isprobaju govedinu sitno isečenu i prženu u puteru i belom luku. Možete ove zalogajčiće da nabadate na čačkalicu i servirate uz pire ili prženi krompir. Ako volite govedinu, možda ćete želeti da napravite i goveđi file u sosu od peršuna. Evo i kako se prave zalogajčići.

Sastojci:

  • 600 g goveđeg filea isečenog na male kocke
  • 1 kašika ulja
  • 2 kašike putera
  • 2 kašičice sitno iseckanog belog luka
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika mlevenog peršuna

Recept za goveđe zalogajčiće u puteru i belom luku:

Zagrejte ulje u velikom tiganju na jakoj vatri. Kockice goveđeg filea posolite i pobiberite po ukusu. Stavite ih u tiganj u jednom sloju, možda ćete morati da radite u serijama u zavisnosti od veličine tiganja. Pržite 3-4 minuta, povremeno mešajući, dok ne porumene. Ponovite sa preostalim mesom. Dodajte puter i beli luk u tiganj, pržite 1-2 minuta, mešajući da se meso obloži sosom. Pospite peršunom i servirajte.

Pročitajte kako se pravi rolovana govedina bogato napunjena spanaćem i sirom

BONUS VIDEO

Instagram/receptik_v_bloknote Tortilje punjene mlevenim mesom

StvarUkusa/L.S.