Ljubitelji mesa treba da isprobaju govedinu sitno isečenu i prženu u puteru i belom luku. Možete ove zalogajčiće da nabadate na čačkalicu i servirate uz pire ili prženi krompir. Ako volite govedinu, možda ćete želeti da napravite i goveđi file u sosu od peršuna. Evo i kako se prave zalogajčići.
Sastojci:
- 600 g goveđeg filea isečenog na male kocke
- 1 kašika ulja
- 2 kašike putera
- 2 kašičice sitno iseckanog belog luka
- so i biber po ukusu
- 1 kašika mlevenog peršuna
Recept za goveđe zalogajčiće u puteru i belom luku:
Zagrejte ulje u velikom tiganju na jakoj vatri. Kockice goveđeg filea posolite i pobiberite po ukusu. Stavite ih u tiganj u jednom sloju, možda ćete morati da radite u serijama u zavisnosti od veličine tiganja. Pržite 3-4 minuta, povremeno mešajući, dok ne porumene. Ponovite sa preostalim mesom. Dodajte puter i beli luk u tiganj, pržite 1-2 minuta, mešajući da se meso obloži sosom. Pospite peršunom i servirajte.
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus