Recept za govedinu u sosu peršuna namenjen je za četiri osobe. Sos od peršuna je svež i aromatičan i lako se pravi. Ako volite govedinu možda ćete želetid da napravite i rolovanu govedinu bogato napunjenu spanaćem i sirom. A evo i kako da napravite goveđi file u sosu od peršuna!

Sastojci:

  • Ulje
  • 1 kg goveđeg filea
  • 2 1/4 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera

Za sos:

  • 130 g svežeg peršuna
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike origana
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 30 ml sirćeta
  • 2 kašičice sitno narendane limunove kore
  • Prstohvat mlevene crvene paprike
  • So po ukusu


Recept za goveđi file u sosu od peršuna:

Zagrejte gril tiganj i pre toga ga nauljite. Isecite goveđi file na komade i začinte solju i biberom. Pecite filete 4 do 6 minta po svakoj strani. Prebacite ih na dasku za sečenje Pustite da odstoje 10 minuta pre serviranja.

Pre toga napravite sos od peršuna. Izblendirajte peršun, beli luk i origano. Prebacite mešavinu peršuna u srednju činiju i umešajte ulje, sirće, limunovu koricu i mlevenu crvenu papriku pa začinite solju. Sos pospite preko goveđih filea. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi dinstana govedina sa karfiolom

BONUS VIDEO

Instagram/receptik_v_bloknote Tortilje punjene mlevenim mesom

StvarUkusa/L.S.