Recept za govedinu u sosu peršuna namenjen je za četiri osobe. Sos od peršuna je svež i aromatičan i lako se pravi. Ako volite govedinu možda ćete želetid da napravite i rolovanu govedinu bogato napunjenu spanaćem i sirom. A evo i kako da napravite goveđi file u sosu od peršuna!
Sastojci:
- Ulje
- 1 kg goveđeg filea
- 2 1/4 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
Za sos:
- 130 g svežeg peršuna
- 3 čena belog luka
- 2 kašike origana
- 40 ml maslinovog ulja
- 30 ml sirćeta
- 2 kašičice sitno narendane limunove kore
- Prstohvat mlevene crvene paprike
- So po ukusu
Recept za goveđi file u sosu od peršuna:
Zagrejte gril tiganj i pre toga ga nauljite. Isecite goveđi file na komade i začinte solju i biberom. Pecite filete 4 do 6 minta po svakoj strani. Prebacite ih na dasku za sečenje Pustite da odstoje 10 minuta pre serviranja.
Pre toga napravite sos od peršuna. Izblendirajte peršun, beli luk i origano. Prebacite mešavinu peršuna u srednju činiju i umešajte ulje, sirće, limunovu koricu i mlevenu crvenu papriku pa začinite solju. Sos pospite preko goveđih filea. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi dinstana govedina sa karfiolom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus