Kada želite da napravite nešto ukusno za ručak neka vaš izbor bude svinjsko meso. Od njega možete da pravite pečenje, možete da ga punite... Mi vam danas donosimo jedan od najboljih recepata za svinjsko meso. Predlažemo vam da ga napunite paradajzom i sirom, a prethodno ga marinirajte, jer će samo tako svinjsko meso biti premekano.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog vrata
- 2-3 kašike soja sosa
- 2 kašike ulja
- 2-3 kašike senfa
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica bibera
- 2 paradajza
- 200 g sira
- 400 g pečuraka
Recept za svinjsko meso punjeno sirom i paradajzom:
Zasecite meso na par mesta, tako da napravite rezove. U posudi pomešajte soja sos, ulje, senf, sok od limuna i biber. Možete da dodate još neki začin po želji, pa promešajte. Lepo utrljajte marinadu u meso, pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se marinira nekih 15 minuta. Paradajz i sir isecite na kolutove, pa napunite proreze na mesu. Stavite meso u vatrostalnu posudu i pored poređajte očišćene pečurke. Pokrijte alu folijom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 60 minuta. Skinite foliju, pa pecite meso još 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Sočno svinjsko pečenje sa krckavim krompirom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus