Kada želite da napravite nešto ukusno za ručak neka vaš izbor bude svinjsko meso. Od njega možete da pravite pečenje, možete da ga punite... Mi vam danas donosimo jedan od najboljih recepata za svinjsko meso. Predlažemo vam da ga napunite paradajzom i sirom, a prethodno ga marinirajte, jer će samo tako svinjsko meso biti premekano.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog vrata
- 2-3 kašike soja sosa
- 2 kašike ulja
- 2-3 kašike senfa
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica bibera
- 2 paradajza
- 200 g sira
- 400 g pečuraka
Recept za svinjsko meso punjeno sirom i paradajzom:
Zasecite meso na par mesta, tako da napravite rezove. U posudi pomešajte soja sos, ulje, senf, sok od limuna i biber. Možete da dodate još neki začin po želji, pa promešajte. Lepo utrljajte marinadu u meso, pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se marinira nekih 15 minuta. Paradajz i sir isecite na kolutove, pa napunite proreze na mesu. Stavite meso u vatrostalnu posudu i pored poređajte očišćene pečurke. Pokrijte alu folijom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 60 minuta. Skinite foliju, pa pecite meso još 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Sočno svinjsko pečenje sa krckavim krompirom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem