Sastojci:
- 300 g šargarepe
- 250 g kuvanog slanutka
- 3 kašike prezle
- začini po ukusu
Recept za posne pljeskavice od šargarepe i leblebija:
Kako biste napravili posne pljeskavice prvo skuvajte šargarepu, a leblebije možete da koristite iz konzerve. Šargarepu iseckajte pa zajedno sa leblebijama ubacite u blender i izblendirajte, kako biste dobili homogenu smesu koju ćete moći da oblikujte rukama. Pomešajte smesu sa malo začina.
Sve dobro izmešajte rukama i dodajte prezle. Promešajte rukama još jednom i napravite pljeskavice od smese. Pržite u tiganju na malo ulja dok ne porumene. Ostavite da se ohlade i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i posne pljeskavice od tikvica i patlidžana.
Pročitajte kako se prave pljeskavice od mlevenog mesa i šampinjona
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno