Sastojci:

  • 125 g kinoe ili pirinča (dobro isprano i oceđeno)
  • 250 g povrtnog bujona
  • 4 velike crvene, žute ili narandžaste paprike (prepolovljene, uklonjene semenke)
  • 63 g salsa umaka
  • 2 kašičice kima
  • 1 1/2 kašičica ljute paprike
  • 1 1/2 kašičica belog luka u prahu
  • 400 g crnog pasulja u konzervi
  • 125 g kukuruza
  • 1 avokado iseckan za posuti odozgo

Pogledajte video:

Recept za posne punjene paprike:

Za posne filovane paprike dodajte kinou i povrtni bujon u šerpu i prokuvajte na jakoj vatri. Kada proključa, smanjite vatru, poklopite i kuvajte dok se sva tečnost ne upije i kinoa ne postane mekana, oko 20 minuta. Zagrejte rernu na 190 C i namastite posudu za pečenje.

Prepolovljene paprike premažite uljem. Dodajte kuvanu kinou ubacite u veliku posudu i dodajte preostale sastojke. Promešajte da se dobro sjedini, prilagodite začine dodajući so, biber ili više začina po želji. Prepolovljene paprike obilno napunite mešavinom kinoe, a zatim prekrijte folijom.

Pecite prekriveno 30 minuta. Zatim sklonite foliju, povećajte temperaturu na 204 C i pecite još 15-20 minuta, ili dok paprika ne omekša i blago porumeni. Za mekše paprike pecite još 5-10 minuta. Iseckajte avokado i rasporedite preko punjenih paprika. Možda ćete želeti da napravite i somun sa sosom od pečene crvene paprike.

Pročitajte kako se prave punjene paprike, zapečene u rerni

BONUS VIDEO

Kurir televizija TRIK ZA BRZINSKE PUNJENE PAPRIKE: Ovakve nikada niste probali! SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA

StvarUkusa