Sastojci:

  • 8 pilećih karabataka, očišćenih
  • 1 stabljika zelenog luka ili vlašca, iseckanog
  • 3 crvene ljute papričice, iseckane
  • 3-4 (velika) čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašika majoneza
  • so i biber po ukusu

Za preliv:

  • 2 kašike rastopljenog putera
  • 1/2 kašičice meda
  • 1 kašičica susamovog ulja
  • sok od 1/4 limete

Za posipanje:

  • seme susama
  • mladi luk

Recept za začinjene karabatake:

Za pileće karabatake prvo pripremite i iseckajte povrće, a potom i povrće i začine pomešajte u jednoj činiji, dodajte majonez, sirće i karabatake. Dobro ih izmešajte, da se natope u mešavini.

Uključite rernu na 200 stepeni C i pecite karabatake, 20-30 minuta okrećući ih na pola pečenja. Kada ih izvadite, prelijte prethodno napravljenim prelivom i pospite semenom susama i mladim lukom ili vlašcem. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i hrskave karabatake sa pirinčem.

Pročitajte kako se prave karabataci u sosu od slanine, jabuka i kisele pavlake

BONUS VIDEO

Piletina punjena spanaćem i krem sirom Instagram/thatgirlcancook

StvarUkusa