Sastojci:
- ulje
- 1 veliki luk, iseckan
- 2 čena belog luka
- 500 g mlevenog mesa
- 800 g paradajza, iseckanog
- 1 kašika origana
- 1 goveđa kocka
- 2 kašike kečapa
- 4 crvene paprike
- 100 g rendanog kačkavalja
- šaka bosiljka
Recept za crvene paprike punjene mlevenim mesom:
Za paprike punjene mlevenim mesom zagrejte rernu na 200C i zagrejte ulje u velikom tiganju. Dodajte luk i pržite nekoliko minuta da omekša. Dodajte beli luk i mleveno meso i pržite dok meso ne porumeni – razbijte ga kašikom dok se prži. Dodajte paradajz, origano, kocku bujona i kečap. Dobro začinite, sve dobro promešajte i pokrijte poklopcem. Kuvajte 30 min.
U međuvremenu, presecite paprike i očistite ih. Poređajte ih sečenom stranom nagore u pleh za pečenje, začinite i pecite 20 minuta.
Kada je mleveno meso kuvano, podelite ga između paprika, puneći ih. Pospite ih po vrhu rendanim kačkavaljem i vratite u rernu na 10 minuta. Pre serviranja posipajte listovima bosiljka. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i rižoto sa mlevenim mesom,
Pročitajte kako da napravite i korpice od krompira punjene mlevenim mesom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus