Sastojci:

  • ulje
  • 1 veliki luk, iseckan
  • 2 čena belog luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • 800 g paradajza, iseckanog
  • 1 kašika origana
  • 1 goveđa kocka
  • 2 kašike kečapa
  • 4 crvene paprike
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • šaka bosiljka

Recept za crvene paprike punjene mlevenim mesom:

Za paprike punjene mlevenim mesom zagrejte rernu na 200C i zagrejte ulje u velikom tiganju. Dodajte luk i pržite nekoliko minuta da omekša. Dodajte beli luk i mleveno meso i pržite dok meso ne porumeni – razbijte ga kašikom dok se prži. Dodajte paradajz, origano, kocku bujona i kečap. Dobro začinite, sve dobro promešajte i pokrijte poklopcem. Kuvajte 30 min.

U međuvremenu, presecite paprike i očistite ih. Poređajte ih sečenom stranom nagore u pleh za pečenje, začinite i pecite 20 minuta.

Kada je mleveno meso kuvano, podelite ga između paprika, puneći ih. Pospite ih po vrhu rendanim kačkavaljem i vratite u rernu na 10 minuta. Pre serviranja posipajte listovima bosiljka. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i rižoto sa mlevenim mesom,

Pročitajte kako da napravite i korpice od krompira punjene mlevenim mesom

BONUS VIDEO

Instagram/receptik_v_bloknote Tortilje punjene mlevenim mesom

StvarUkusa