Sastojci:

  • 500 g mlevenog mešanog mesa
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soja sosa
  • 2 sitno naseckana čena belog luka
  • 1 kašičica paradajz paste
  • ¼ kašičice bibera
  • ½ kašičice tucane paprike

Za pirinač:

  • 1,5 kašika ulja
  • 800 g kuvanog i ohlađenog pirinča
  • 115 g graška
  • 2 jajeta
  • 1 kašika soja sosa
  • ¼ kašičice soli
  • 1 kašika limunovog soka

Recept za rižoto sa mlevenim mesom:

Za mleveno meso sa pirinčem zagrejte duboki tiganj na jakoj vatri. Kada je vruć, ubacite mleveno meso i pržite 5 minuta, lomeći meso varjačom, dok ne porumeni. Dodajte ulje i šećer i pržite još 5 minuta, mešajući. Dodajte soja sos, beli luk, paradajz pastu, biber i tucanu papriku i pržite još 5 minuta mešajući. Kašikom izvadite meso iz tiganja i stavite u činiju. Dodajte još ulja u tiganj i zagrejte.

Dodajte pirinač i grašak u vok i pržite 3-4 minuta, neprestano mešajući. Pomerite pirinač na jednu stranu tiganja i razbijte dva jajeta. Pržite jaja, mešajući. Umešajte jaja u pirinač. Dodajte soja sos, so i limunov sok i promešajte. Vratite mleveno meso u tiganj i pržite još 2-3 minuta. Možda ćete želeti da napravite i zapečenu pastu sa mlevenim mesom i 3 vrste sira.

Pročitajte i kako da napravite pljeskavice od mlevenog mesa i šampinjona

BONUS VIDEO

Instagram/receptik_v_bloknote Tortilje punjene mlevenim mesom

StvarUkusa