Mleveno meso sa paradajzom i pirinčem se prvo prži, a nakon toga se direktno prebacuje u vatrostalnu posudu. Ukoliko volite jake obroke, možda ćete želeti da napravite i faširane šnicle sa sosom od šampinjona. Evo i kako se priprema meso sa pečurkama i pirinčem!
Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa
- 300 ml krem supe od pečuraka
- 430 g paradajza isečenog na kocke
- 60 g pirinča
- 100 g iseckanog sira
- so i biber po ukusu
Recept za mleveno meso sa paradajzom i pirinčem zapečeno u rerni:
Mleveno meso izmrvite u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite i mešajte dok ne porumeni. Ocedite masnoću i umešajte krem supu od pečuraka, paradajz i nekuvani pirinač. Začinite solju i biberom po ukusu. Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri, povremeno mešajući, dok se pirinač ne skuva, oko 15 minuta.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kada je pirinač gotov, prenesite sadržaj tiganja u tepsiju. Prekrijte slojem sira. Pecite dok se sir ne rastopi i ne zapeče. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi musaka sa patlidžanima
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem