Mleveno meso sa paradajzom i pirinčem se prvo prži, a nakon toga se direktno prebacuje u vatrostalnu posudu. Ukoliko volite jake obroke, možda ćete želeti da napravite i faširane šnicle sa sosom od šampinjona. Evo i kako se priprema meso sa pečurkama i pirinčem!

Sastojci:

  • 450 g mlevenog mesa
  • 300 ml krem supe od pečuraka
  • 430 g paradajza isečenog na kocke
  • 60 g pirinča
  • 100 g iseckanog sira
  • so i biber po ukusu

Recept za mleveno meso sa paradajzom i pirinčem zapečeno u rerni:

Mleveno meso izmrvite u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite i mešajte dok ne porumeni. Ocedite masnoću i umešajte krem supu od pečuraka, paradajz i nekuvani pirinač. Začinite solju i biberom po ukusu. Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri, povremeno mešajući, dok se pirinač ne skuva, oko 15 minuta.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kada je pirinač gotov, prenesite sadržaj tiganja u tepsiju. Prekrijte slojem sira. Pecite dok se sir ne rastopi i ne zapeče. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi musaka sa patlidžanima

BONUS VIDEO

Instagram/receptik_v_bloknote Tortilje punjene mlevenim mesom

StvarUkusa/L.S.