Mleveno meso sa paradajzom i pirinčem se prvo prži, a nakon toga se direktno prebacuje u vatrostalnu posudu. Ukoliko volite jake obroke, možda ćete želeti da napravite i faširane šnicle sa sosom od šampinjona. Evo i kako se priprema meso sa pečurkama i pirinčem!
Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa
- 300 ml krem supe od pečuraka
- 430 g paradajza isečenog na kocke
- 60 g pirinča
- 100 g iseckanog sira
- so i biber po ukusu
Recept za mleveno meso sa paradajzom i pirinčem zapečeno u rerni:
Mleveno meso izmrvite u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite i mešajte dok ne porumeni. Ocedite masnoću i umešajte krem supu od pečuraka, paradajz i nekuvani pirinač. Začinite solju i biberom po ukusu. Pokrijte i kuvajte na laganoj vatri, povremeno mešajući, dok se pirinač ne skuva, oko 15 minuta.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kada je pirinač gotov, prenesite sadržaj tiganja u tepsiju. Prekrijte slojem sira. Pecite dok se sir ne rastopi i ne zapeče. Uživajte!
Pročitajte kako se pravi musaka sa patlidžanima
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus