Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 1 crveni luk, seckani
  • 350 g mlevenog mesa
  • 100 ml crvenog vina
  • 300 ml paradajz sosa
  • 800 g pasulja iz konzerve
  • seckani peršun za serviranje

Recept za pasulj sa mlevenim mesom za štedljive domaćice:

Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Pržite luk, povremeno mešajući, 5 minuta ili dok ne omekša. Ubacite mleveno meso u tiganj. Pržite i mešajte, da porumeni.

Sipajte crno vino, pa dodajte paradajz sos i mešajte da se sjedine. Kada počne da ključa, začinite solju i ubacite pasulj. Pokrijte i kuvajte 30 minuta na veoma laganoj vatri. Ako je potrebno, dodajte malo vrele vode da razblažite sos.

Čim pasulj omekša, a sos postane kremast, isključite vatru i pospite pre serviranja sa seckanim peršunom.

Pasulj sa mlevenim mesom je prožet različitim ukusima, klasično jelo koje je izdašno i odlično za celu porodicu. Ukoliko volite ovakva jela, isprobajte i restovani pasulj.

Pročitajte i recept za začinjeni povrtni gulaš za štedljive domaćice

BONUS VIDEO

Posni čili po receptu Eve Longorije  Instagram/evalongoria

StvarUkusa/L.S.