Pasulj je jelo koje uglavnom jedemo zimi, ali možete da ga pripremate i na proleće. Pored čorbastog, često se jede i prebranac, a mi vam danas donosimo još jedan sjajan recept. Napravite restovani pasulj od svega par sastojaka, a ovako pripremljeno jelo možete da služite kao prilog ili kao glavno jelo.
Sastojci:
- 500 g pasulja
- 1 ljuta papričica
- 4 lovorova lista
- 3 crna luka
- 2 celera
- 1 kašika paradajz pirea
- 6 čenova belog luka
- 1 kašičica korijandera
- 2 veze peršuna
Recept za restovani pasulj:
Stavite pasulj u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa prospite vodu. Sipajte ponovo, pa dodajte ljutu papričicu i lovorov list. Poklopite i kuvajte nekih 2 sata. U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte sitno seckani crni luk. Pržite dok ne omekša, pa dodajte sekcani celer, kao i paradajz pire. Promešajte, pa ostavite da povrće skroz omekša. Zatim iz šerpe sa pasuljem izvadite ljutu papričicu i lovorov list, pa ga procedite. Tečnost od pasulja sipajte u neku posudu. Posolite, pobiberite, pospite korijanderom i mlevenim belim lukom. Sve dobro promešajte. Polovinu pasulja ispasirajte gnječilicom za krompir, pa sipajte začinjenu tečnost i promešajte. Sipajte vodu, promešajte i poklopite. Dinstajte nekih 7 minuta. Na kraju pospite seckanim peršunom i promešajte.
Pročitajte i ovo: Salata od patlidžana, pečenih paprika i pasulja
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus