Pasulj je jelo koje uglavnom jedemo zimi, ali možete da ga pripremate i na proleće. Pored čorbastog, često se jede i prebranac, a mi vam danas donosimo još jedan sjajan recept. Napravite restovani pasulj od svega par sastojaka, a ovako pripremljeno jelo možete da služite kao prilog ili kao glavno jelo. 

Sastojci:

  • 500 g pasulja 
  • 1 ljuta papričica 
  • 4 lovorova lista 
  • 3 crna luka 
  • 2 celera 
  • 1 kašika paradajz pirea 
  • 6 čenova belog luka 
  • 1 kašičica korijandera 
  • 2 veze peršuna 

Recept za restovani pasulj: 

Stavite pasulj u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa prospite vodu. Sipajte ponovo, pa dodajte ljutu papričicu i lovorov list. Poklopite i kuvajte nekih 2 sata. U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte sitno seckani crni luk. Pržite dok ne omekša, pa dodajte sekcani celer, kao i paradajz pire. Promešajte, pa ostavite da povrće skroz omekša. Zatim iz šerpe sa pasuljem izvadite ljutu papričicu i lovorov list, pa ga procedite. Tečnost od pasulja sipajte u neku posudu. Posolite, pobiberite, pospite korijanderom i mlevenim belim lukom. Sve dobro promešajte. Polovinu pasulja ispasirajte gnječilicom za krompir, pa sipajte začinjenu tečnost i promešajte. Sipajte vodu, promešajte i poklopite. Dinstajte nekih 7 minuta. Na kraju pospite seckanim peršunom i promešajte. 

Pročitajte i ovo: Salata od patlidžana, pečenih paprika i pasulja

BONUS VIDEO: 

Instagram/evalongoria Posni čili po receptu Eve Longorije

StvarUkusa/S.B.