Pasulj je jelo koje uglavnom jedemo zimi, ali možete da ga pripremate i na proleće. Pored čorbastog, često se jede i prebranac, a mi vam danas donosimo još jedan sjajan recept. Napravite restovani pasulj od svega par sastojaka, a ovako pripremljeno jelo možete da služite kao prilog ili kao glavno jelo.
Sastojci:
- 500 g pasulja
- 1 ljuta papričica
- 4 lovorova lista
- 3 crna luka
- 2 celera
- 1 kašika paradajz pirea
- 6 čenova belog luka
- 1 kašičica korijandera
- 2 veze peršuna
Recept za restovani pasulj:
Stavite pasulj u šerpu i prelijte vodom. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa prospite vodu. Sipajte ponovo, pa dodajte ljutu papričicu i lovorov list. Poklopite i kuvajte nekih 2 sata. U tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte sitno seckani crni luk. Pržite dok ne omekša, pa dodajte sekcani celer, kao i paradajz pire. Promešajte, pa ostavite da povrće skroz omekša. Zatim iz šerpe sa pasuljem izvadite ljutu papričicu i lovorov list, pa ga procedite. Tečnost od pasulja sipajte u neku posudu. Posolite, pobiberite, pospite korijanderom i mlevenim belim lukom. Sve dobro promešajte. Polovinu pasulja ispasirajte gnječilicom za krompir, pa sipajte začinjenu tečnost i promešajte. Sipajte vodu, promešajte i poklopite. Dinstajte nekih 7 minuta. Na kraju pospite seckanim peršunom i promešajte.
Pročitajte i ovo: Salata od patlidžana, pečenih paprika i pasulja
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem