Sastojci:

  • 900 ml povrtnog bujona
  • 125 g brokolija, iseckanog na cvetove
  • 25 g putera
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno isečen
  • 150 g pirinča
  • 75 g graška (svež ili smrznut)
  • 50 g bebi spanaća, seckanog
  • 40 g tvrdog sira, sitno narendanog
  • vlašac, iseckan da se napravi 1 tbsp
  • nana, iseckana da se napravi 1 tbsp
  • 1 limun, sa korom

Recept za rižoto sa brokolijem i graškom:

Za ovaj rižoto zagrejte bujon u šerpi, dok ne provri. Blanširajte brokoli u bujonu 30 sekundi, a zatim ga ocedite. Otopite komad putera sa maslinovim uljem u velikom, dubokom tiganju, a zatim propržite luk 8-10 minuta ili dok ne omekša. Dodajte pirinač i nastavite da pržite i mešate nekoliko minuta.

Dodajte bujon u pirinač, dok ne postane kremast, a zatim dodajte sve povrće, uključujući blanširani brokoli, i dinstajte 1 minut. Umešajte preostali puter, sir, začinsko bilje i limunovu koricu, začinite i stavite poklopac. Ostavite da odstoji 3 minuta, a zatim servirajte u toplim činijama sa dodatnim sirom, ako želite. Možda ćete želeti da napravite i rižoto sa slaninom, jajima i sirom.

Pročitajte kako se pravi lagani rižoto sa tikvicom i limunom

BONUS VIDEO

TikTok/chef_tristan_welch Pirinač

StvarUkusa