Sastojci:

  • 3 bela mesa
  • so i biber po ukusu
  • 60 g brašna
  • 3 1/2 kašike putera ili 2 1/2 kašike ulja
  • 4 čena belog luka
  • 1 1/2 kašika jabukovog sirćeta
  • 1 kašika soja sosa
  • 90 g meda
  • vlašac, po ukusu

Pogledajte kako se pravi:

Recept za aromatično belo meso:

Svaki komad belog mesa zasecite dijagonalno, celom dužinom, ali ne do kraja, pa ponovite iz drugog ugla sve. Začinite solju i biberom. U tiganj stavite 3 kockice putera i otopite ga na jačoj vatri. U tanjir sipajte brašno, pa belo meso uvaljajte u njega i otresite višak. Stavite da se prži na srednjoj vatri 5-6 minuta dok ne porumeni.

Okrenite piletinu na drugu stranu da se prži još 4 minuta. Sitno naseckajte beli luk. Dodajte preostalu polovinu kašike putera, beli luk i kratko promešajte. Sipajte u to 90 g meda i 1 kašiku soja sosa, kao i jabukovo sirće. Pustite da sos provri i ostavite da se krčka 2-3 minuta da se zgusne. Naseckajte vlašac i pospite preko belog mesa. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom

Pročitajte kako da napravite pileće belo meso sa pikantnim prelivom

BONUS VIDEO

Instagram/Fooodkings Kako se pravi puter piletina

StvarUkusa