Sastojci:
- 3 bela mesa
- so i biber po ukusu
- 60 g brašna
- 3 1/2 kašike putera ili 2 1/2 kašike ulja
- 4 čena belog luka
- 1 1/2 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika soja sosa
- 90 g meda
- vlašac, po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za aromatično belo meso:
Svaki komad belog mesa zasecite dijagonalno, celom dužinom, ali ne do kraja, pa ponovite iz drugog ugla sve. Začinite solju i biberom. U tiganj stavite 3 kockice putera i otopite ga na jačoj vatri. U tanjir sipajte brašno, pa belo meso uvaljajte u njega i otresite višak. Stavite da se prži na srednjoj vatri 5-6 minuta dok ne porumeni.
Okrenite piletinu na drugu stranu da se prži još 4 minuta. Sitno naseckajte beli luk. Dodajte preostalu polovinu kašike putera, beli luk i kratko promešajte. Sipajte u to 90 g meda i 1 kašiku soja sosa, kao i jabukovo sirće. Pustite da sos provri i ostavite da se krčka 2-3 minuta da se zgusne. Naseckajte vlašac i pospite preko belog mesa. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom
Pročitajte kako da napravite pileće belo meso sa pikantnim prelivom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem