Sastojci:
- 3 bela mesa
- so i biber po ukusu
- 60 g brašna
- 3 1/2 kašike putera ili 2 1/2 kašike ulja
- 4 čena belog luka
- 1 1/2 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika soja sosa
- 90 g meda
- vlašac, po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za aromatično belo meso:
Svaki komad belog mesa zasecite dijagonalno, celom dužinom, ali ne do kraja, pa ponovite iz drugog ugla sve. Začinite solju i biberom. U tiganj stavite 3 kockice putera i otopite ga na jačoj vatri. U tanjir sipajte brašno, pa belo meso uvaljajte u njega i otresite višak. Stavite da se prži na srednjoj vatri 5-6 minuta dok ne porumeni.
Okrenite piletinu na drugu stranu da se prži još 4 minuta. Sitno naseckajte beli luk. Dodajte preostalu polovinu kašike putera, beli luk i kratko promešajte. Sipajte u to 90 g meda i 1 kašiku soja sosa, kao i jabukovo sirće. Pustite da sos provri i ostavite da se krčka 2-3 minuta da se zgusne. Naseckajte vlašac i pospite preko belog mesa. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso punjeno spanaćem i krem sirom
Pročitajte kako da napravite pileće belo meso sa pikantnim prelivom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Koliko dugo mogu da stoje jaja od Uskrsa
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem