Sastojci:

Za paradajz sos:

  • 3 čena belog luka, iseckana
  • 1 lovorov list
  • 1/4 kašičice tucane paprike
  • 30 ml ulja
  • 700 g paradajza

Za ćufte:

  • 2 parčeta hleba
  • 60 ml mleka
  • 450 g mlevenog mesa
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • 1 jaje
  • 1 čen belog luka, sitno isečen
  • 10 g seckanog peršuna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice sušenog origana
  • 1/4 kašičice tucane crvene paprike

Recept za domaće ćufte u paradajz sosu:

Kako biste napravili ćufte u paradajz sosu, prvo napravite sos. U velikom tiganju na srednje jakoj vatri lagano propržite beli luk na ulju sa lovorovim listom i tucanom crvenom paprikom. Dodajte paradajz i dinstajte 30 minuta. Kada počne da se raspada, grubo izgnječite paradajz gnječilicom za krompir. Začinite solju i biberom. Čuvajte na toplom.

U međuvremenu, u blenderu izmrvite hleb. U velikoj posudi potopite mrvice hleba u mleko 5 minuta. Dodajte preostale sastojke i rukama dobro promešajte. Nauljenim rukama oblikujte svaku ćuftu koristeći 2 kašike mešavine za jednu ćuftu.

Stavite ćufte u paradajz sos, poklopite i kuvajte 10 minuta na nižoj vatri, okrećući ih nekoliko puta tokom kuvanja. Skinite poklopac i nastavite da kuvate 10 minuta. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće ćufte sa povrćem i začinima.

Pročitajte kako se prave ćufte od mlevenog mesa u sosu od pečuraka

BONUS VIDEO

Recept za sočne ćufte u sosu od povrća Instagram/tencere.yemekleri

StvarUkusa