Sastojci:

  • 1 limun, sok i rendana korica
  • 50 g prezli
  • 1 kašika mleka
  • 50 g mrvljenog mladog sira
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 500 g pilećeg mlevenog mesa
  • 15 g bosiljka, sitno iseckanog
  • 5 čenova belog luka, sitno narendanih
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 luk, sitno isečen
  • 400 g čeri paradajza, iseckanog
  • prstohvat šećera
  • kuvana testenina, za serviranje

Recept za pileće ćufte:

Pileće ćufte počnite da pravite tako što ćete da pomešate limunovu koricu, prezle i mleko i ostavite sa strane. Pomešajte mladi sir, paradajz pire, piletinu, većinu listova bosiljka i polovinu belog luka. Dobro posolite i pobiberite i mešajte rukama dok se ne sjedine. Razvaljajte u 20 loptica. Zagrejte ulje u tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte ćufte i protresite ih da se premažu uljem. Pržite 6-8 minuta dok ne porumene. Izvadite na tanjir.

Stavite luk u tiganj zajedno sa prstohvatom soli i promešajte. Pržite 8-10 minuta dok ne omekša, a zatim umešajte preostali beli luk i seckane stabljike bosiljka. Pržite 2-3 minuta dok ne zamiriše. Ubacite paradajz, zajedno sa sokovima, pa umešajte šećer i malo začina. Pustite da provri, a zatim ubacite ćufte u sos.

Kuvajte 15 minuta. Ponovo začinite po ukusu i dodajte malo limunovog soka. Kašikom prebacite preko testenine i pospite preostalim listićima bosiljka. Ukoliko volite ćufte, možda ćete želeti da napravite i ćureće ćufte sa parmezanom.

Pročitajte i kako se prave ćufte od povrća

BONUS VIDEO

StvarUkusa