Sastojci:

  • ½ kašike maslinovog ulja
  • 3 vaća fileta oslića, oko 400 g
  • 50 g običnog brašna
  • 100 g prezli
  • korica jednog limuna
  • 1 grančica mirođije, seckana
  • 1 veliko jaje

Recept za domaće riblje štapiće od fileta oslića:

Za štapiće od ribe zagrejte rernu na 190C. Pleh obložite papirom za pečenje i stavite u rernu da se zagreje. Svaki riblji file isecite na četiri ili pet debljiš štapića.

Sipajte brašno u činiju i začinite crnim biberom. U drugoj činiji razbijte jaja i lagano ih umutite viljuškom. Pomešajte prezle, koricu limuna i mirođiju u treću plitku činiju i promešajte. Umočite ribu u brašno, zatim u jaje, pa u prezle. Prebacite ih na pleh i pecite 20 minuta, jednom ih okrenite. Ako vam se svide, možda ćete želeti da napravite i pečenog šarana u crvenom sosu posutog sirom.

Pročitajte i kako se pravi lepeza skuša pečena sa kromopirom

BONUS VIDEO

TikTok  Cene oslića i gambora u marketu

StvarUkusa