Sastojci:
- 3 kašičice maslinovog ulja
- 250 g prezla
- 60 g rendanog parmezana
- ¼ kašičice belog luka u prahu
- ¼ kašičice sušenog origana
- ¼ kašičice sušenog bosiljka
- so i mleveni crni biber, po ukusu
- 2 jajeta
- 1 plavi patlidžan, oljušten i naseckan na krugove
Recept za plavi patlidžan u aromatičnom pohu:
Za plavi patlidžan sa aromatičnim pohom, prvo zagrejte rernu na 175 stepeni C. Obložite pleh aluminijumskom folijom i premažite kašičicom maslinovog ulja. U plitkoj posudi pomešajte prezle, parmezan, beli luk u prahu, origano, bosiljak, so i biber. Pomešajte jaja sa malo vode u posebnoj plitkoj posudi.
Umočite kriške patlidžana u mešavinu jaja, a zatim utisnite u mešavinu prezla sa obe strane. Poređajte na pripremljen pleh. Preostale 2 kašičice ulja prelijte po kriškama patlidžana.
Pecite u zagrejanoj rerni do zlatno-smeđe boje, 20 do 25 minuta. Ako vam se ovo svidi, možda ćete želeti da napravite i musaku sa plavim patlidžanom i mlevenim mesom.
Pročitajte i kako se pravi i pita sa patlidžanom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem