Patlidžan je izuzetno zdravo povrće koje delotvorno deluje na čitav organizam. Obara krvni pritisak, snižava holesterol, prija srcu.
Ima blag neutralan ukus mesa i odlično se slaže sa crnim i belim lukom a u pitama, musakama, punjenim paprikama i te kako može da ga zameni ili makar obogati.
Neke domaćice ga dodaju i u ajvar.
Dakle, kuva se, peče, prži, griluje, pohuje, kiseli…
Pogledajte naš izbor od 6 recepata za jela sa plavim patlidžanom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Ukoliko želite vegetarijansku verziju ovog jela, umesto mesa možete da koristite pečurke.
Ove ukusne rolnice poslužite uz svežu salatu.
Uz ukusno povrće sa grila poslužite sos od paradajza.
Obogatite svoju trpezu pikantnim namazom od plavog patlidžana.
Ovo ukusno jelo donosi duh Mediterana na vašu trpezu.
Slasna kombinacija zdravog patlidžana i najukusnijih sireva.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus