Patlidžan je izuzetno zdravo povrće koje delotvorno deluje na čitav organizam. Obara krvni pritisak, snižava holesterol, prija srcu.

Ima blag neutralan ukus mesa i odlično se slaže sa crnim i belim lukom a u pitama, musakama, punjenim paprikama i te kako može da ga zameni ili makar obogati.

Neke domaćice ga dodaju i u ajvar.

Dakle, kuva se, peče, prži, griluje, pohuje, kiseli…

Pogledajte naš izbor od 6 recepata za jela sa plavim patlidžanom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Punjeni plavi patlidžan

      Ukoliko želite vegetarijansku verziju ovog jela, umesto mesa možete da koristite pečurke.

Pileće rolnice sa patlidžanom

      Ove ukusne rolnice poslužite uz svežu salatu.

Grilovan patlidžan

      Uz ukusno povrće sa grila poslužite sos od paradajza.

Namaz od plavog patlidžana

     Obogatite svoju trpezu pikantnim namazom od plavog patlidžana.

Musaka na grčki način

       Ovo ukusno jelo donosi duh Mediterana na vašu trpezu.

Patlidžan sa parmezanom i mocarelom

       Slasna kombinacija zdravog patlidžana i najukusnijih sireva.