Patlidžan je izuzetno zdravo povrće koje delotvorno deluje na čitav organizam. Obara krvni pritisak, snižava holesterol, prija srcu.
Ima blag neutralan ukus mesa i odlično se slaže sa crnim i belim lukom a u pitama, musakama, punjenim paprikama i te kako može da ga zameni ili makar obogati.
Neke domaćice ga dodaju i u ajvar.
Dakle, kuva se, peče, prži, griluje, pohuje, kiseli…
Pogledajte naš izbor od 6 recepata za jela sa plavim patlidžanom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Ukoliko želite vegetarijansku verziju ovog jela, umesto mesa možete da koristite pečurke.
Ove ukusne rolnice poslužite uz svežu salatu.
Uz ukusno povrće sa grila poslužite sos od paradajza.
Obogatite svoju trpezu pikantnim namazom od plavog patlidžana.
Ovo ukusno jelo donosi duh Mediterana na vašu trpezu.
Slasna kombinacija zdravog patlidžana i najukusnijih sireva.
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno
pite